Producătorul turc de mobilă Adore Home vizează dublarea afacerilor în România, până la 3 mil. euro, şi ia în calcul construcţia unei unităţi de producţie

Autor: Cristina Bellu Postat la 05 iunie 2024 31 afişări

Producătorul turc de mobilă Adore Home vizează dublarea afacerilor în România, până la 3 mil. euro, şi ia în calcul construcţia unei unităţi de producţie

Producătorul de mobilă Adore Home din Turcia, activ pe piaţa românească din 2022, estimează afaceri de 3 milioane de euro pe piaţa locală, de 2,3 ori mai mari faţă de nivelul de 1,3 milioane de euro înregistrat în 2023.

Pe termen mediu, compania ia în calcul construcţia unei fabrici de mobilă în România şi extinderea în nouă state din Europa Centrală şi de Vest.

„Vrem să investim în România într-o fabrică de mobilă care să deservească pieţele din întreaga regiune, dar nu numai. Acest plan este cu bătaie lungă, dar estimăm că în următorii cinci ani vom reuşi să ne îndeplinim acest vis, mai ales că piaţa în care activăm este în creştere”, explică Tunc Kagan Yilmaz, cofondator şi CEO al companiei.

În România, compania are 40 de angajaţi şi operează un magazin online, care permite livrarea în toată ţara a produselor aflate în stoc. Mobila comercializată este importată de la fabrica de 248.000 de metri pătraţi deţinută de companie în Ankara, Turcia, dar şi de la furnizori din Grecia sau Danemarca.

Cu o experienţă de peste 30 de ani în industria de mobilier, Adore Home operează în prezent mai mult de 900 de puncte de vânzare şi livrare de mobilă în peste 50 de ţări.

Planurile companiei pentru următorii cinci ani includ extinderea producţiei şi livrărilor de mobilier în alte nouă ţări europene, respectiv Germania, Olanda, Grecia, Bulgaria, Ungaria, Polonia, Franţa, Italia şi Slovacia.

La nivel mondial, Adore Home are peste trei milioane de clienţi, dintre care 120.000 în România. Aproximativ 80% din cifra de afaceri a companiei este asigurată de vânzările online.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.