Prognoza pentru următoarele 2 săptămâni: Maxime de 15 grade, apoi variaţii termice
Temperaturile se vor încadra în normalul acestei perioade, ceva mai coborâte miercuri, dar apoi se încălzeşte. Săptămâna viitoare sunt anunţate variaţii termice mai ales spre sfârşitul perioadei. Meteorologii anunţă ploi slabe în perioada 9-11 martie, şi precipitaţii semnificative între 14-18 martie
În Banat, ăână spre sfârşitul primei săptămâni, valorile termice diurne se vor situa în general în jurul celor climatologic specifice perioadei, cu maxime în medie de 6...10 grade, cu cele mai scăzute valori în data de 10 martie. În toată această perioadă, nopţile vor fi reci, cu temperaturi negative, în medie, de -3...-1 grad.
Ulterior, mai ales la sfârşitul primei săptămâni, vremea se va încălzi, temperatura aerului va ajunge la medii ale maximelor de 12...15 grade şi ale minimelor de 1...3 grade. Spre sfârşitul intervalului de referinţă vor fi posibile variaţii termice de la o zi la alta, dar regimul termic este estimat a fi în general apropiat de cel normal în a doua decadă a lunii martie. Precipitaţiile, mai ales ploi, vor fi pe arii restrânse şi slabe cantitativ în perioada 9-11 martie, iar probabilitatea pentru precipitaţii va creşte după data de 12 martie, mai importante cantitativ în intervalul 14-18 martie.
În Crişana, până în jurul datei de 12 martie, valorile termice diurne vor fi apropiate de cele climatologic specifice perioadei, cu maxime în medie de 6...10 grade, cu cele mai mici valori în data de 10 martie. În acest interval, pe parcursul nopţilor vor fi temperaturi negative, în medie, de -5.
..-3 grade.
Apoi, mai ales la sfârşitul primei săptămâni, vremea se va încălzi, temperatura aerului va ajunge la medii ale maximelor de 11...13 grade şi ale minimelor de 1...3 grade. Spre finalul celei de-a doua săptămâni vor fi posibile variaţii termice de la o zi la alta, dar regimul termic va fi în general apropiat de cel normal pentru a doua decadă a lunii martie. Precipitaţiile, mai ales sub formă de ploaie vor fi pe arii restrânse şi slabe cantitativ în jurul datei de 11 martie, iar probabilitatea pentru precipitaţii va creşte semnificativ după data de 12 martie, mai importante cantitativ în intervalul 14-18 martie.
În Transilvania, în primele zile ale intervalului, până în jurul datei de 12 martie, valorile termice maxime vor fi în general apropiate de cele climatologic specifice perioadei, cu medii de 4...8 grade, dar cele mai scăzute valori se vor înregistra în data de 10 martie. Pe parcursul nopţilor, în acest interval, vor fi valori negative în toată regiunea, cu medii de -7...-4 grade. Apoi, mai ales la sfârşitul primei săptămâni, vremea se va încălzi, temperatura aerului va ajunge la medii ale maximelor de 8...11 grade şi ale minimelor de -2...0 grade. Spre finalul celei de-a doua săptămâni, deşi vor fi variaţii termice de la o zi la alta, valorile se vor menţine apropiate de cele normale pentru pentru această perioadă. Vor fi precipitaţii mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare, slabe cantitativ, spre sfârşitul primei săptămâni. Probabilitatea pentru precipitaţii mai însemnate cantitativ va creşte semnificativ după data de 14 martie.
În Maramureş, până spre sfârşitul primei săptămâni din interval, valorile termice maxime vor fi în general apropiate de cele climatologic specifice perioadei, cu medii de 5...8 grade, cu cele mai mici valori în zilele de 9 şi 10 martie. În acelaşi interval, pe parcursul nopţilor vor fi temperaturi negative, iar media minimelor va fi de -5...-3 grade. Apoi, mai ales la sfârşitul primei săptămâni, vremea se va încălzi, temperatura aerului va ajunge la medii ale maximelor de 9...11 grade şi ale minimelor de 0...2 grade. Spre finalul celei de-a doua săptămâni vor fi variaţii termice de la o zi la alta, dar regimul termic se va menţine apropiat de cel normal pentru această perioadă. Vor fi posibile precipitaţii mixte, slabe cantitativ, în jurul datei de 11 martie, dar probabilitatea pentru precipitaţii mai însemnate cantitativ va creşte semnificativ după data de 12 martie.
În Moldova, primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme în general mai rece decât ar fi normal în această perioadă, cu medii ale temperaturilor maxime de 3...7 grade şi minime negative, de -6...-2 grade. Din data de 13 martie, vremea se va încălzi treptat, deteminând valori termice diurne de 8...13 grade şi nocturne uşor pozitive. Ulterior, după data de 17 martie, deşi vor fi variaţii de la o zi la alta, estimările indică o probabilitate mai mare pentru un regim termic uşor peste cel climatologic specific în a doua decadă a lunii martie. Până la jumătatea lunii martie, regimul pluviometric va fi deficitar, cu precipitaţii slabe, predominant ninsoare, doar în jurul datei de 10 martie. În cea de-a doua săptămână a intervalului de referinţă, probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată, în special în perioada 17-19 martie
În Dobrogea, intervalul de referinţă va debuta cu un regim termic diurn în general apropiat de cel climatologic specific (maxime de 5...8 grade, în medie), dar cu temperaturi mult mai scăzute în ziua de 10 martie (la amiază 2...4 grade). În schimb nopţile vor fi reci, cu minime preponderent negative. Creşterea de temperatură ce se va resimţi din 13 martie va determina o perioadă cu vreme mai caldă decât normal, valori diurne de 12...15 grade şi nocturne de 3...6 grade, mediat regional. Estimările pentru ultimele zile ale intervalului indică un regim în jurul celui obişnuit în a doua decadă a lunii martie, dar cu probabilitatea unor variaţii de temperatură relativ mari de la o zi la alta. Regimul pluviometric va fi deficitar până la mijlocul lunii martie, doar în data de 10 martie fiind de aşteptat precipitaţii locale, predominant ploi. În cea de-a doua săptămână, probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată.
În Muntenia, până în data de 12 martie, valorile termice diurne se vor situa în general în jurul celor climatologic specifice, cu maxime în medie de 6...9 grade, iar ziua de 10 martie va fi mult mai rece decât normal. În toată această perioadă, nopţile vor fi relativ reci, cu temperaturi negative (-5...-1 grad, în medie). Ulterior vremea se va încălzi semnificativ, temperatura aerului va ajunge la valori maxime de 12...15 grade, iar minimele, mediat regional, vor fi de 1...5 grade. Spre sfârşitul intervalului de referinţă vor fi posibile variaţii termice de la o zi la alta, dar regimul termic este estimat a fi în general apropiat de cel normal în a doua decadă a lunii martie. Precipitaţiile (ploaie, lapoviţă şi ninsoare) vor fi pe arii extinse şi local moderate cantitativ în perioada 9-10 martie, iar probabilitatea pentru precipitaţii va creşte din nou în intervalul 16 - 19 martie.
În Oltenia, primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme în general apropiată de normalul acestei perioade, cu maxime în medie de 8...11 grade şi minime de -3...0 grade (ziua de 10 martie va fi însă mult mai rece decât normal, cu 2...5 grade la amiază, iar în dimineaţa de 12 martie se vor înregistra -6...-2 grade). Ulterior vremea se va încălzi, temperatura aerului va ajunge la valori maxime de 12...15 grade, iar minimele, mediat regional, vor fi de 1...4 grade. Spre sfârşitul intervalului de referinţă vor fi posibile variaţii termice de la o zi la alta, dar regimul termic este estimat a fi în general apropiat de cel normal în a doua decadă a lunii martie. Precipitaţiile (ploaie, lapoviţă şi ninsoare) vor fi pe arii extinse şi local moderate cantitativ în perioada 9-10 martie, iar probabilitatea pentru precipitaţii va fi din nou mai ridicată în intervalul 16-19 martie.
La munte, vremea va fi rece la începutul perioadei, când media temperaturilor maxime va fi de -7...0 grade, iar nopţile vor fi geroase, în special la altitudini mai mari. Din data de 13 martie, vremea se va încălzi, valorile termice diurne urmând a fi de -1...6 grade, iar cele nocturne de -8...-2 grade. Sfârşitul intervalului de referinţă poate aduce variaţii importante de temperatură de la o zi la la alta, dar estimările indică o probabilitate destul de mare pentru un regim termic apropiat de cel normal în a doua decadă a lunii martie. În perioadele 9-10 şi 12-13 martie va ninge în cea mai mare parte a zonei montane. Probabilitatea pentru precipitaţii temporare va fi relativ ridicată şi în cea de-a doua săptămână.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro