Programul pentru creşterea natalităţii: Ministerul Familiei a primit până acum 4.000 de solicitări
Ministerul Familiei a primit aproape 4.000 de solicităr,i până în acest moment, în cadrul programului social pentru creşterea natalităţii, anunţă ministrul Familiei Gabriela Firea.
„Doar în primele 3 minute au intrat 800 de mesaje, adică aproape 4 pe secundă. În unele cazuri, este posibil să nu fi ajuns încă mesajul de confirmare din cauza numărului foarte mare de mesaje sosite în acelaşi timp”, a postat Gabriela Firea pe Facebook.
Mesajele au început să fie înregistrate, iar toate dosarele vor primi în cel mai scurt timp numărul de înregistrare, spune ministrul. În cazul dosarelor transmise de mai multe ori va fi luat în calcul doar primul transmis.
„Vreau să liniştesc persoanele care e posibil să fi transmis dosarele incomplete sau cu documente neconforme. Nimeni nu este descalificat din start şi, după analiza dosarului, va avea la dispoziţie 5 zile să îl completeze, aşa cum prevede regulamentul”, a adăugat Firea.
MInistrul mai spune că lista clinicilor înscrise în program se modifică zilnic, în funcţie de cum se semnează contractele între clinici şi compania care emite voucherele. „Vă asigur că nu trebuie să intre nimeni în panică dacă nu-şi regăseşte pe listă clinica aleasă pentru că în fiecare zi completăm lista. Unităţile sanitare care îndeplinesc condiţiile de eligibilitate se pot înscrie în continuare în program, procesul de selecţie fiind deschis pe toată perioada de derulare a proiectului. De asemenea, în scurt timp, vom publica şi lista farmaciilor înscrise în program şi de unde vor putea fi cumpărate tratamentele medicamentoase prescrise de medici”.
Programul va continua şi anul viitor. „În 2023 aşteptăm dosarele începând cu 9 ianuarie, ora 08:00. Condiţiile rămân aceleaşi, iar regulamentul şi restul documentelor necesare se găsesc pe site-ul ministerului”.
Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse oferă un sprijin financiar în valoare de 3.000 de euro persoanelor care se confruntă cu infertilitatea şi doresc să devină părinţi cu ajutorul procedurilor de fertilizare in vitro. Se pot înscrie femeile între 20 şi 45 de ani, care au indicaţia medicală pentru astfel de proceduri. Într-un an, cuplurile sau femeile singure se pot înscrie de trei ori în program, cu acordul medicul.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro