Proiect european de aproape 15 mil. lei pentru extinderea unităţii de urgenţe pediatrice din Satu Mare

Autor: Laurentiu Cotu Postat la 04 iunie 2024 10 afişări

Proiect european de aproape 15 mil. lei pentru extinderea unităţii de urgenţe pediatrice din Satu Mare

Consiliul Judeţean Satu Mare a finalizat construcţia noii clădiri a Unităţii de Primire Urgenţe (UPU), destinată urgenţelor pediatrice, investiţie susţinută din fonduri europene de aproape 15 mil. lei (3 mil. euro), prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. În cadul acestui proiect de investiţii suprafaţa utilă a UPU a fost extinsă cu 346 mp, în total fiind modernizată o suprafaţă de 1.139 mp.

’’Au fost construite săli de examinare, tratare, supraveghere a cazurilor pediatrice, sală de şedinţe şi arhivă. Urmează dotarea acestor spaţii cu echipamente de investigaţii şi diagnostic, adaptate nevoilor specifice urgenţelor medicale. În prezent se derulează achiziţia echipamentelor medicale, printre care şi un Computer Tomograf de ultimă generaţie, printr-un proiect de peste 3.9 mil. lei’’, se arată într-un comunicat de presă al CJ Satu Mare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
proiect europen,
finantare,
pediatrie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.