Proiect european de peste 16 mil. lei pentru reabilitarea energetică a Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca
Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca, aflat în administratea Consiliului Judeţean Cluj, a accesat un proiect european de 16,2 mil. lei (3,3 mil. euro), TVA inclus, finanţat din fonduri europene nerambursabile prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027, ce vizează reabilitarea energetică a corpului A de clădire.
Principalele lucrări prevăzute de proiect constau în reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii, înlocuirea instalaţiei termice interioare, dotarea cu ventiloconvectoare care vor asigura confortul termic, precum şi schimbarea corpurilor termice pentru blocul operator. Investiţia vizează şi introducerea unui nou sistem de furnizare a apei calde menajere, cu panouri solare şi acumulatoare, instalarea de panouri fotovoltaice ca sistem alternativ de producere a energiei electrice şi refacerea finisajelor interioare în zonele de intervenţie.
’’Ceea ce urmărim să realizăm prin intermediul acestei investiţii, pe care dorim să o demarăm în cel mai scurt timp posibil, este atât reducerea costurilor, cât şi creşterea gradului de confort al pacienţilor.’’, a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, într-un comunicat de presă.
Corpul A este destinat spitalizării continue în specialităţile cardiologie, neurologie, balneologie, reumatologie, ortopedie-traumatologie, chirurgie plastică şi reparatorie şi chirurgie generală, serviciile medicale fiind oferite unui număr mediu de 12.000 de pacienţi spitalizaţi anual pe cele 403 paturi. Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca este singurul cu acest profil din Transilvania şi unul din cele doar două unităţi medicale multidisciplinare de acest tip din ţară.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană