Proiect european de peste 25 mil. euro pentru modernizarea a 29 km de drum judeţean în Timiş

Autor: Laurentiu Cotu Postat la 22 august 2024 29 afişări

Proiect european de peste 25 mil. euro pentru modernizarea a 29 km de drum judeţean în Timiş

Consiliul Judeţean Timiş a accesat un proiect european de 25,4 mil. euro, din care aproximativ 20,2 mil. euro reprezintă finanţarea nerambursabilă, pentru modernizarea unui tronson de drum cu o lungime de 29 de kilometri, potrivit unui comunicat de presă transmis de Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest.

’’Se va asigura astfel o conectivitate mai bună între cele două judeţe vecine, Timiş şi Arad, precum şi între localităţile situate pe traseul drumului şi municipiul Timişoara. Realizarea investiţiei va aduce însă şi alte beneficii pentru cei peste 36.000 de locuitori din comunele situate pe traseu. Vor fi amenajate intersecţiile cu străzile laterale şi accesul către peste 500 de proprietăţi în localităţile Pişchia, Fibiş, Maşloc şi Alioş, se vor amenaja 34 de locuri de parcare şi refugii auto, 12 staţii de autobuz şi trei platforme de cantărire auto cu cântar fix, vor fi refăcute iluminatul public şi spaţiile verzi, se vor realiza măsuri de siguranţă rutieră şi alte lucrări necesare’’, potrivit comunicatului de presă transmis de Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest. Durata de realizare a investiţiei este de 36 de luni.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.