Promovare la nivel internaţional: Executivul român Adrian Ariciu, numit vicepreşedinte executiv pentru Europa de Est în cadrul Metro

Autor: Cristina Roşca Postat la 03 iunie 2024 21 afişări

Executivul român Adrian Ariciu, care a condus timp de patru ani, din poziţia de CEO, operaţiunile locale ale Metro, grup activ în comerţul alimentar de tip cash&carry, a fost promovat, el urmând a deţine funcţiile de vicepreşedinte executiv pentru Europa de Est şi membru al comitetului executiv al boardului.

Promovare la nivel internaţional: Executivul român Adrian Ariciu, numit vicepreşedinte executiv pentru Europa de Est în cadrul Metro

Executivul român Adrian Ariciu, care a condus timp de patru ani, din poziţia de CEO, operaţiunile locale ale Metro, grup activ în comerţul alimentar de tip cash&carry, a fost promovat, el urmând a deţine funcţiile de vicepreşedinte executiv pentru Europa de Est şi membru al comitetului executiv al boardului. El se va implica astfel activ în stabilirea strategiei regionale a companiei în următorii ani.

Grupul german activează cu propriile magazine în 21 de ţări, conform site-ului propriu. O bună parte sunt în regiunea ce cuprinde şi România. În Europa de Est, gigantul are aproximativ 200 de magazine, 34.000 de salariaţi şi vânzări de peste 10 mld. euro, potrivit raportului Metro pe 2022/2023.

El este primul executiv român care ocupă o poziţie de top în ierarhia globală a companiei. Până la numirea unui CEO local, el va asigura interimatul. Adrian Ariciu este doctor în economie şi lucrează pentru grupul german de circa două decenii, ocupând diferite poziţii atât local, cât şi internaţional.

„Ultimii ani au fost incredibil de provocatori şi de alerţi, iar ca CEO METRO România am reuşit alături de o echipă extraodinară să avem creşteri ale business-ului într-un context dificil, atât economic, cât şi social“, a spus Adrian Ariciu.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.