Radu Mazăre a ieşit din închisoare: Nu mă mai interesează viaţa publică sub nicio formă

Autor: Petru Mazilu Postat la 27 mai 2024 55 afişări

Fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, a ieşit luni din închisoare. Nu mă mai interesează viaţa publică sub nicio formă, le-a spus Mazăre jurnaliştilor care aşteptau în faţa Penitenciarului Jilava. Decizia privind eliberarea condiţionată a fost luată luni de Tribunalul Ilfov.

Radu Mazăre a ieşit din închisoare: Nu mă mai interesează viaţa publică sub nicio formă

Magistraţii Tribunalului Ilfov au decis, definitiv, luni, desfiinţarea hotărârii Judectoriei Sectorului 4, care a respins, în primă instanţă, cererea lui Radu Ştefan Mazăre de eliberare condiţionată.

„Nu mă mai interesează viaţa publică sub nicio formă, nu mă întrebaţi pentru că nu mă mai interesează”, a declarat Mazăre.

El a comentat pe scurt perioada petrecută după gratii.

„Nu m-a speriat nimic, dar este suficient”, a spus Mazăre despre timpul petrecut în închisoare.

Luni, magistraţii Tribunalului Ilfov au admis contestaţia formulată de condamnatul Mazăre Radu Stefan împotriva sentinţei penale pronunţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti, în dosarul penal nr. 6917/4/2024.

„Desfiinţează sentinţa penală nr. 996/2024 din 17.04.2024, pronunţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti şi, rejudecând în fond: În baza art. 587 din codul de procedură penală, raportat la art. 59 Cod Penal din 1969; admite cererea de liberare condiţionată formulată de condamnatul Mazăre Radu Ştefan (...), aflat în stare de deţinere în Penitenciarului Jilava Bucureşti. Dispune liberarea condiţionată a contestatorului condamnat Mazăre Radu Ştefan, de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii (...) emis de Tribunalul Ilfov, Secţia Penală; în baza sentinţei penale nr. (...) pronunţată de Tribunalul Ilfov; prin care i s-a aplicat pedeapsa de 9 ani închisoare”, este decizia judecătorilor din Tribunalul Ilfov.

Decizia este definitivă.

Judecătorii Instanţei Supreme l-au condamnat, în mai 2019, pe fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, la 9 ani şi 10 luni de închisoare cu executare, în dosarul „Polaris”. Mazăre a fost condamnat pentru luare de mită, abuz în serviciu, conflict de interese în formă continuată.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mazăre,
închisoare,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.