Record absolut pe piaţa imobiliară: O super vilă de lux din una dintre cele mai vânate locuri ale miliardarilor iese la vânzare pentru o sumă fabuloasă şi poate deveni cea mai scumpă proprietate vândută vreodată în SUA

Postat la 13 august 2024 32 afişări

Record absolut pe piaţa imobiliară: O super vilă de lux din una dintre cele mai vânate locuri ale miliardarilor iese la vânzare pentru o sumă fabuloasă şi poate  deveni cea mai scumpă proprietate vândută vreodată în SUA

De-a lungul ţărmului din Malibu, vânzările de case de lux vânate de celebrităţi şi elita miliardarilor din California, doboară record după record pe piaţa imobiliară.

În iunie, o proprietate la malul mării care se întinde pe trei hectare, s-a vândut pentru 210 mil. dolari, doborând recordul anterior stabilit de superstaruile Beyonce şi Jay-Z, care au dat 190 mil. dolari pentru o super vilă similară.

În curând, actualul record de preţ ar putea fi istorie. Kurt Rappaport, agentul imobiliar care a intermediat primele două tranzacţii cu vile de lux, spune că se pregăteşte să vândă o nouă proprietate în Malibu pentru 300 mil. dolari, în cadrul unei licitaţii private. Dacă îşi va găsi proprietar, aceasta ar deveni cea mai scumpă casă vândută vreodată în SUA, scrie Bloomberg.

Recordul actual pentru cea mai scumpă casă din SUA este deţinut de Ken Griffin, fondatorul Citadel, care a dat 238 mil. dolari în 2019 pe un penthouse din Manhattan. Cea cea mai scumpă proprietate de pe piaţă se află în Florida şi se vinde pentru 295 mil. dolari.

Malibu, o enclavă care se întinde pe  34 de kilometri de coastă la nord-vest de Los Angeles, continuă să fie un magnet pentru bogaţii lumii care doresc o bucată din paradisul Pacificului - şi sunt dispuşi să treacă cu vederea vulnerabilitatea zonei la schimbările climatice.

Incendiile de vegetaţie reprezintă o ameninţare permanentă, iar costurile de asigurare cresc vertiginos, însă oferta limitată de proprietăţi la malul mării şi averile aproape nelimitate ale cumpărătorilor fac preţurile locuinţelor de lux să explodeze, în special la vârful pieţei.  

Vânătorii de case de lux sunt atraşi de vremea plăcută pe tot parcursul anului şi de distanţa mică faţă de capitala mondială a divertismentului, precum şi de peisajele uimitoare şi prestigiul zonei, potrivit lui Rappaport.

Lista tranzacţiilor cu proprietăţi de top din Malibu continuă să crească, mai ales într-o zonă cunoscută sub numele de Paradis Cove.

În iunie, miliardarul Laurene Powell a scos din buzunar 94 de milioane de dolari pentru locuinţă de top în zonă.

Cel mai mare preţ cerut în prezent de Rappaport pentru o casă din Malibu este de 85 de milioane de dolari pentru proprietatea din Paradise Cove a lui Peter O'Malley, fostul proprietar al echipei Los Angeles Dodgers.

„Cu atât de multă bogăţie în lume şi fără nicio modalitate de a crea noi terenuri, va exista mereu cerere. Toţi vor un loc în primul rând”, a mai spus agentul imobiliar.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.