Revista presei economice din Romania
Fondurile europene pentru mici afaceri, metodele micilor berari de a rezista pe piata si perspectiva de scadere a dobanzilor la depozite fac parte dintre subiectele ziarelor de luni.
Natura salbatica, neatinsa de civilizatie, va fi elementul care va fi scos in evidenta de brandul turistic al Romaniei, care va fi lansat la finele saptamanii in curs la Bucuresti, nu la Vatra Dornei, asa cum fusese anuntat initial, informeaza Gandul. Acelasi ziar scrie despr e avionul Festival R40S, produs de Aerostar Bacau, care a fost certificat pentru piata americana si urmeaza sa fie comercializat in SUA.
Cei care vor sa deschida un mic atelier de reparatii, o croitorie sau o frizerie pot beneficia de fonduri UE de pana la 200.000 de euro/proiect, scrie Evenimentul Zilei, explicand conditiile de acces la banii respectivi. Incredintarea unor contracte de achizitii publice a trezit interesul expertilor Consiliului Concurentei, care au constatat ca aproximativ 90% din contractele atribuite prin licitatii verificate de inspectorii institutiei s-au dovedit a fi aranjate.
Capitala, mutilata la suprapret: dupa ce a stat mai bine de 10 ani sub semnul peticirii, Bulevardul Aviatorilor a ajuns sa-si piarda definitiv patina istorica, asfaltat de unul dintre "regii asfaltului" cu costuri mari pentru municipalitate, informeaza Romania Libera. Fericirea de a fi concediat: la Romatsa se platesc 60 de salarii compensatorii, la Posta 48, iar un fruntas al PDL Hunedoara si-a oferit singur prin contract 180 de salarii compensatorii.
Impozitarea cu 16% a castigurilor bancare, de la inceputul lunii viitoare, ca si inflatia anuala, vor aduce economiile populatiei la limita de jos a rentabilitatii, descurajand economisirea, calculeaza Adevarul. Ministrul de finante Vladescu face promisiuni: de data aceasta, promite ca din 2011 pana in 2015 salariile vor fi ajustate astfel incat sa se ajunga la o diferenta de 1,15 intre categoriile de bugetari, comparativ cu 1,30 in prezent.
Producatorii mici de bere, care au mai putin de 10% din piata, s-au salvat lucrand pentru hipermarketuri si supermarketuri: livreaza pentru ei bere care se vinde sub marcile comerciantilor, remarca Ziarul Financiar. Unele banci mari, precum BCR, CEC sau ING, incep sa marseze cu dobanzi de 16-17% pe an la cardurile de credit, simtitor mai mici decat in anii trecuti, cand se apropiau de 30% pe an, scrie acelasi ziar.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro