Revolut, banca digitală cu peste 3 milioane de clienţi în România, anticipează venituri totale de aproape 2 mld. euro pentru 2023, nivel dublu faţă de veniturile din 2022. Nik Storonsky, co-fondator: vrem să continuăm creşterea în toate pieţele în care activăm
Revolut, banca digitală cu peste 3 milioane de clienţi în România şi mai mult de 35 de milioane de clienţi la nivel global, anticipează că în 2023 va înregistra venituri de 1,9 miliarde de euro pentru 2023 (1,7 miliarde lire sterline), nivel aproape dublu faţă de veniturile realizate în 2022, când compania a raportat afaceri de peste 1 miliard de euro (923 milioane de lire sterline).
„2022 a fost un an foarte bun pentru Revolut, un an în care ne-am distanţat semnificativ de competiţie, ne-am consolidat situaţia financiară, am extins baza de clienţi, am lansat numeroase produse şi funcţionalităţi, am deschis noi pieţe şi am continuat să ne concentrăm pe activităţile legate de managementul riscurilor, conformitate şi guvernanţă corporativă”, spune Nik Storonsky, Chief Executive Officer şi co-fondator Revolut.
El apreciază că prioritatea companiei în următoarea perioadă este să continue dezvoltarea în toate pieţele în care activează.
În 2022, Revolut şi-a majorat cu 10 milioane de clienţi baza de utilizatori retail, în timp ce valoarea totală a depozitelor a crescut cu 71%. De asemenea, numărul clienţilor care au optat pentru planuri plătite a avut o creştere de 55%.
În paralel, veniturile din dobânzi au crescut la 97 de milioane de euro (83 milioane de lire sterline), de la 2 milioane de euro (1,7 milioane de lire sterline) în 2021, susţinute de evoluţia depozitelor, a creşterii ratei dobânzilor şi de consolidarea capabilităţilor trezoreriei.
„Ne continuăm parcursul pentru obţinerea licenţei bancare în Regatul Unit, în timp ce ducem mai departe planurile de lansare pe noi pieţe. Recent am depăşit borna de 35 de milioane de clienţi retail, care lunar realizează mai mult de jumătate de miliard de tranzacţii, am lansat Revolut 10, o nouă versiune a aplicaţiei care a adus o schimbare semnificativă a design-ului. Acestea sunt realizări importante, însă este doar începutul, ambiţia noastră este de a creşte de zece ori mai mult, până la 350 de milioane de clienţi şi mai departe”, adaugă Nik Storonsky,
În noiembrie, fintech-ul britanic l-a numit în poziţia de director financiar interimar pe românul Victor Stîngă, acesta fiind responsabil de semnarea bilanţurilor viitoare ale Revolut, care vor juca un rol central în procesul de aprobare a licenţei Revolut, care este în curs de desfăşurare.
O decizie privind licenţa va fi luată de Autoritatea de Reglementare Prudenţială a Băncii Angliei (PRA).
„Suntem în faţa unei mari oportunităţi, aceea de a deveni furnizorul principal de servicii financiare pentru milioane de clienţi din lume şi contăm pe ambiţia, flexibilitatea şi capacitatea de a inova a echipelor noastre în atingerea cu succes a acestui obiectiv”, adaugă Martin Gilbert, Preşedintele Consiliului de Administraţie.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro