Revolut a depăşit pragul de 4 milioane de clienţi retail în România, prima piaţă din UE după numărul de utilizatori activi. În medie, un român a primit sub formă de transferuri internaţionale 2.326 de euro în ultimele 12 luni şi a trimis către destinatari din alte ţări 1.774 euro

Autor: Roxana Rosu Postat la 26 august 2024 38 afişări

Revolut a depăşit pragul de 4 milioane de clienţi retail în România, prima piaţă din UE după numărul de utilizatori activi. În medie, un român a primit sub formă de transferuri internaţionale 2.326 de euro în ultimele 12 luni şi a trimis către destinatari din alte ţări 1.774 euro

Revolut a depăşit pragul de 4 milioane de clienţi retail în România, prima sa piaţă din UE după numărul de utilizatori activi şi a doua cea mai mare, după Regatul Unit, la nivel global.

Baza de clienţi s-a dublat în ultimele 24 de luni, în condiţiile în care în iulie 2022 fintechul avea 2 milioane de clienţi activi.

Banca digitală a procesat în ultimele 7 luni, în medie, 103 milioane de tranzacţii pentru clienţii de pe piaţa locală, iar o treime dintre acestea au reprezentat plăţi cu cardul (33 milioane de plăţi).

”Diversificarea continuă a produselor şi funcţiilor incluse în aplicaţie, uşurinţa utilizării şi transparenţa în privinţa taxelor şi comisioanelor au transformat Revolut în prima opţiune de digital banking pentru milioane de români. Revolut este mai mult decât o metodă de plată uşor de utilizat la cumpărături, fie în magazin, fie pe platforme de comerţ online. Este banca din telefonul mobil care ajută clienţii să îşi gestioneze întreaga viaţă financiară, începând chiar de la vârsta de 6 ani”, a declarat Gabriela Simion, General Manager Revolut Bank UAB sucursala România.

Un client român a realizat în medie 19 plăţi cu Revolut/ lună în prima jumătate a anului 2024. Suma medie cheltuită pentru achiziţii de diverse mărfuri şi servicii, în primele şase luni ale anului, a fost de 384 euro (1.910 lei) per client . Utilizatorii români au realizat peste 33 de milioane de plăţi cu cardul, ca medie lunară, în perioada 1 ianuarie 2024 - 15 august 2024). În ultimele 12 luni complete, 79% dintre plăţile cu cardul Revolut au fost efectuate la comercianţi locali.

Suma medie economisită de un client Revolut din România, în perioada februarie - iulie 2024, a fost de 746 euro (3.711 lei).

Cea mai mare sumă totală a transferurilor internaţionale de bani efectuate dintr-o ţară străină în România a provenit din Regatul Unit (916 milioane de euro, în ultimele 12 luni complete). Top 10 ţări de unde s-au trimis sume importante de bani către utilizatorii Revolut din România, în ultimele 12 luni complete sunt Regatul Unit, Germania, Irlanda, Franţa,  Olanda, Italia, Belgia, SUA, Spania şi Elveţia .

Suma medie primită de un utilizator Revolut din România sub formă de transferuri internaţionale, în ultimele 12 luni, a fost de 2.326 de euro (+5,37% faţă de anterioara perioadă de 12 luni complete) .

Suma medie trimisă de un utilizator român cu Revolut către destinatari din alte ţări a fost de 1.774 euro, în ultimele 12 luni (+3% faţă de anterioara perioadă de 12 luni complete).

Portofoliul de investiţii în produsele oferite de Revolut este de 1.855 euro per client (în primele şase luni ale anului).

”Revolut este un ghişeu digital unde orice client îşi rezolvă orice problemă financiară personală sau a familiei sale. De la conturi curente în peste 30 de monede la credite personale sau investiţii în instrumente complexe precum ETF-urile sau obligaţiunile guvernamentale şi corporate, un client îşi rezolva tot ceea ce ţine de bani cu aplicaţia noastră. Pe piaţa locală, şi-a dobândit popularitatea graţie transferurilor instant peer-to-peer, care au atins 72 de milioane de tranzacţii de la începutul anului 2024, iar ulterior a devenit una dintre băncile digitale preferate ale românilor şi un jucător fintech proeminent”, a declarat Mariia Lukash, Head of Growth CEE.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
clienti,
romania,
piata,
perioada

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.