Revolut introduce o nouă funcţie de securitate pentru a creşte nivelul de protecţie a fondurilor în cazul pierderii sau furtului telefonului mobil

Autor: Cristina Bellu Postat la 14 iunie 2024 55 afişări

Revolut introduce o nouă funcţie de securitate pentru a creşte nivelul de protecţie a fondurilor în cazul pierderii sau furtului telefonului mobil

Revolut, banca digitală cu peste 3,5 milioane de clienţi retail în România şi 40 de milioane la nivel global, introduce funcţia Protecţia Fondurilor, un nivel suplimentar de securitate, bazat pe recunoaşterea facială, care, odată activat, va face imposibilă retragerea de fonduri din contul utilizatorului, în cazul pierderii sau furtului telefonului mobil.

„Având în vedere că furturile de telefoane sunt în creştere, mai ales în timpul concediilor, Protecţia Fondurilor a fost creată pentru a diminua efectele acestui fenomen, oferind clienţilor noştri şi mai multă siguranţă atunci când călătoresc”, explică Woody Malouf, şeful Departamentului FinCrime la Revolut.

Pentru a avea acces la conturile de economii, utilizatorul trebuie să-şi verifice identitatea prin compararea propriei imagini cu fotografia încărcată în aplicaţie, atunci când clientul a trecut prin procesul de onboarding.

În acest fel, chiar dacă mecanismele de autentificare bazate pe amprentă sau parolă sunt compromise, clientul tot îşi poate ţine în siguranţă fondurile din contul de economii, pe cele investite în instrumentele de tranzacţionare, criptomonede sau metale preţioase, spun oficialii companiei.

Protecţia Fondurilor se lansează luna aceasta ca parte a hub-ului de instrumente de securitate Revolut Secure, în care sunt reunite funcţiile Revolut destinate creşterii nivelului de protejare a banilor deţinuţi de utilizatorii băncii digitale.

În 2023, Revolut a prevenit fraude estimate la peste 475 de milioane de lire sterline, compania lucrând constant la actualizarea mecanismelor de protecţie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
revolut,
protectie,
crestere,
securitate,
caz,
functie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.