Rezultate alegeri locale 2024: Cine a câştigat la Timişoara, Cluj-Napoca, Oradea, Iaşi, Constanţa, Sibiu, Sinaia. Situaţia pe Sectoare în Capitală

Autor: Gabriel Negreanu Postat la 10 iunie 2024 73 afişări

Rezultate alegeri locale 2024: Cine a câştigat la Timişoara, Cluj-Napoca, Oradea, Iaşi, Constanţa, Sibiu, Sinaia. Situaţia pe Sectoare în Capitală

Urnele de vot s-au înschis şi rezultatele la alegerile locale 2024 încep să curgă. Vedeţi principalele localităţi din România şi prezintă învingătorii.

Alegeri Sibiu. Astrid Cora Fodor (FDGR) rămâne la primărie

Astrid Cora Fodor (Forumul Democrat al Germanilor din România) a câştigat un nou mandat de primar al Sibiului cu 39,74%. Fodor este urmată de Lucian Găvozdea (independent) - 19,4%, de Adrian Bibu (PNL) - 11,4% şi de Ruxandra Cibu (ADU) - 9,82%.

Alegeri Constanţa. Vergil Chiţac (PNL) va fi primarul Constanţei pentru următorii patru ani

Rezultatele finale pentru Primăria Constanţa 2024 îl poziţionează pe Vergil Chiţac (PNL) pe primul loc cu 29,67% din voturi, totalizând 17.164 de voturi. Horia Constantinescu (PSD) a obţinut 20,64% din voturi, iar Stelian Ion (propus de USR, susţinut de Alianţa Dreapta Unită (USR-PMP-Forţa Dreptei)) a acumulat 20,57%. Ovidiu Cupşa (AUR) s-a clasat pe locul patru cu 11,12% din voturi. Felicia Ovanesian (candidat independent) a obţinut 4,86% din voturi, urmată de Marius Mitulescu  (S.O.S. România) cu 2,62%. Adrian Bîlbă (Partidul Ecologist Român) a primit 2,13% din voturi, în timp ce Valentin Berechet (candidat independent) a acumulat 1,85%. Gihan Eserghep (PUSL) a obţinut 1,72%, iar Cezara Popescu (Partidul Alternativa Dreaptă) 1,43%. George Popescu (candidat independent) a încheiat cu 1,13%, urmat de Eugen Voineagu (candidat independent) cu 0,87%, Victor Cruceru (PRM) cu 0,79% şi Sorin Prisăcaru (candidat independent) cu 0,61%.

 

Alegeri Iaşi. Mihai Chirica (PNL) a câştigat Primăria Iaşi

Rezultatele finale pentru Primăria Iaşi 2024 îl plasează pe Mihai Chirica (PNL) în frunte, cu 32,89% din voturi, adică un total de 24.987 de voturi. Marius Bodea (Alianţa Dreapta Unită USR - PMP - Forţa Dreptei) se află pe locul doi, cu 25,35% din voturi. Cosette Chichirău (Partidul România - Echitate, Comunitate, Onestitate) a obţinut 14,46% din voturi, urmată de Bogdan Balanişcu (PSD) cu 13,29%. Tudor Ciuhodaru (AUR) a primit 9,08% din voturi. Viorel Blăjuţ (Partidul Societăţii Ieşene) a acumulat 2,36%, iar Cătălinin Abalaşei (Partidul Pro România) 0,95%. Ioan Buduroi (Partidul Lege Educaţie Unitate) şi Mihail Pintilei (Partidul Umanist Social Liberal) au încheiat cu 0,94%, respectiv 0,69% din voturi.

Alegeri Oradea. Florin Birta (PNL) a câştigat cu 68,16% 

Rezultatele finale pentru Primăria Oradea arată că Florin Birta (PNL) a câştigat detaşat cu 68,16% din voturi, adică un total de 35.300 de voturi. Rozália Biró (UDMR) s-a clasat pe locul doi, obţinând 14,4% din voturi, echivalent cu 7.457 de voturi. Pe locul trei s-a situat Marius Madar (PSD), care a primit 8,57% din voturi. Costel Moza (AUR) a obţinut 3,35% din voturi. Daniel Palaghianu (USR) şi István Csomortányi (Alianţa Maghiară din Transilvania) au adunat fiecare 2,4% din voturi. Andrei Boroş (Partidul Patrioţii Poporului Român) a încheiat lista cu 0,72% din voturi.

Alegeri Sinaia. Vlad Oprea a câştigat al şaselea mandat

Primarul în funcţie al staţiunii Sinaia, Vlad Oprea, prim-vicepreşedinte al PNL Prahova, obţine al şaselea mandat în urma scrutinului din 9 iunie, rezultatele centralizate până acum arâtând un procent de 48% din voturi.

Alegeri Cluj-Napoca. Emil Boc câştigă al şaselea mandat de primar

Emil Boc câştigă alegerile locale pentru funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca obţinând aproximativ 45% din voturi, arată numărătoarea paralelă a PNL Cluj, potrivit Cluj 24.

Emil Boc a obţinut aproximativ 45% din voturi, fiind urmat de candidatul independent Sabin Sărmaş, cu aproximativ 30%.

Alegeri Focşani. Misăilă câştigă un nou mandat în Focşani

Primarul municipiului Focşani, Cristi Valentin Misăilă (PSD) a câştigat detaşat un nou mandat, cu câteva mii de voturi diferenţă faţă de contracandidatul de la PNL, conform numărătorii paralele a social democraţilor.

Alegeri Suceava. PNL a pierdut Primăria Suceava

Actualul primar al municipiului Suceava, Lucian Harşovschi (PNL) , şi-a recunoscut înfrângerea pe reţelele de socializare. Vasile Strîmbu, reprezentantul PSD, a câştigat alegerile.

"Dragi suceveni, Astăzi s-a decis viitorul oraşului nostru pentru următorii 4 ani.Mulţumesc tuturor oamenilor minunaţi care mi-au fost alături în această perioadă.

Mulţumesc tuturor sucevenilor care m-au votat şi îi asigur şi pe ceilalţi, care nu au făcut-o, că voi fi în continuare la fel de implicat! Îi urez succes viitorului primar Vasile Rîmbu şi îi doresc energie şi multă putere", a declarat Lucian Harşovschi pe Facebook.

Andrei Volosevici a pierdut Primăria Ploieşti

Andrei Volosevici, actual primar al Ploieştiului, a pierdut alegerile locale, el candidând pentru un nou mandat din partea PSD, informează Observatorul Prahovean, citând surse.

Potrivit surselor electorale, Andrei Volosevici se situează pe locul al treilea în preferinţele ploieştenilor. Pentru fotoliul de primar, lupta se dă între candidatul independent, Mihai Poliţeanu şi cel al Partidului Naţional Liberal, Bogdan Nica.

Alegeri Timişoara. Domninic Fritz a câştigat la Timişoara

„Dragi prieteni, ce a fost acum o oră, doar nişte zvonuri, acum este o certitudine. Alianţa Timişoara Unită a câştigat Timişoara. După numărătoarea noastră paralelă, cam din aproape un sfert din secţii avem rezultate şi după aceste rezultate DF a câştigat 49%, iar Nicolae Robu a câştigat 35%”, spune Domninic Fritz.

Rezultate sectoare Bucureşti

UPDATE Rezultate alegeri locale la Primăria Sectorului 1. Clotilde Armand îl întrece pe George Cristian Tuţă cu două pocente la rezultatele de la 22.00. Datele transmise iniţial pentru ora 20.30 îi arătau pe Armand şi pe Tuţă la egalitate.

  • Sectorul 3 Robert Negoiţă - 51% Lucian Judele - 23%
  • Sectorul 4 Daniel Băluţă - 59% Paul Ene - 20% 
  • Sectorul 5 Vlad Piedone 38%
  • Sectorul 6 Ciprian Ciucu - 71% Mihaela Ştefan – 13%

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.