România a avut în 2017 a treia cea mai ieftină carne din UE, dar până azi aceasta s-a scumpit

Autor: Bianca Ciocotisan, Mediafax Postat la 19 august 2018 65 afişări

În 2017, România a fost cea de-a treia ţară din Uniunea Europeană unde preţul cărnii a fost cel mai scăzut, cu 40,08% sub media europeană, precedată de Buglaria (41,8%) şi Polonia (43,3%), arată datele furnizate de Eurostat. Între timp, în România, carnea s-a scumpit cu până la 6%.

România a avut în 2017 a treia cea mai ieftină carne din UE, dar până azi aceasta s-a scumpit

La polul opus se clasează Luxemburg, unde preţul cărnii depăşeşte cu peste 41% media UE, urmată de Austria (în jur de 39% peste medie) şi Danemarca (38,3%).

În România, datele centralizate de Institutul Naţional de Statistică arată că în perioada iunie 2017 - iunie 2018 carnea s-a scumpit semnificativ. Astfel, potrivit INS, carnea de vită s-a scumpit din vara anului trecut până în vara 2018 cu 5,8%, carnea de pasăre cu 3,58%, cea de porc cu 2,8%, iar preţurile preparatelor din carne au înregistrat creşteri de 3,93%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
EUROSTAT,
CARNE,
PREŢURI
0 seconds of 1 minute, 7 secondsVolume 0%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
00:00
01:07
01:07
 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.

www.zf.ro
Impactul real al tarifelor preşedintelui Trump: La ce preţ ar putea ajunge un iPhone dacă tarifele rămân în picioare? Costurile urcă de până la 10 ori