România va fi pentru prima dată gazda unei competiţii internaţionale de polo călare. Evenimentul va avea loc la Singureni Manor şi va pune ţara pe harta mondială a acestui sport

Autor: Miruna Diaconu Postat la 05 septembrie 2024 18 afişări

România va fi pentru prima dată gazda unei competiţii internaţionale de polo călare. Evenimentul va avea loc la Singureni Manor şi va pune ţara pe harta mondială a acestui sport

Prima competiţie internaţională de polo călare din România va avea loc la Singureni Manor, în perioada 11-13 octombrie, fiind organizată de Asociaţia Club Sportiv Polo Singureni, în colaborare cu World Polo. Competiţia va pune astfel România pe harta acestui sport alături de destinaţii precum St. Moritz, Dubai sau Miami.

În cadrul competiţiei, vor juca patru echipe internaţionale de prestigiu: Elveţia (Team St. Moritz - Top of the world), Azerbaidjan (Team Azerbaijan - Land of fire), Malta (Team Maltese Falcons) şi SUA (Team Grand Champions Polo Club Wellington), aducând spiritul şi adrenalina Polo-ului internaţional pe terenurile din România.

„Deşi reprezintă unul dintre cele mai vechi sporturi din lume, Polo călare nu a reuşit, până în prezent, să se bucure de tradiţie şi în România. Aşa a apărut Asociaţia Club Sportiv Polo Singureni – din dorinţa noastră de a pune bazele acestui sport în ţară şi de a construi treptat, constant şi susţinut pasiunea pentru joc şi pentru toată istoria şi cultura care gravitează în jurul lui. Vom începe cu organizarea unei competiţii internaţionale de amploare, dar în paralel, pregătim şi o serie de programe de instruire a sportivilor care-şi doresc să practice Polo, dar care, până acum, nu au avut posibilitatea să-şi urmeze pasiunea”, spune Cristina Roşu, fondator Asociaţia Club Sportiv Polo Singureni.

Arena pe care va avea loc are o suprafaţă de 6.000 de metri pătraţi, special construită la Singureni Manor Equestrian Retreat.

Înainte de organizarea competiţiei, în perioada 4-7 octombrie, cei interesaţi de acest sport vor putea participa la primele lecţii de Polo organizate la Singureni Manor Equestrian Retreat. Şcoala de Polo organizată de Asociaţia Club Sportiv Polo Singureni este destinată călăreţilor cu experienţă, cu vârste cuprinse între 14 şi 72 de ani.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
polo calare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.