Situaţie tragică într-unul dintre cele mai mari oraşe din România. Zeci de bolnavi aşteaptă paturi libere. Alţii merg pe targă la analize

Autor: Cosmin Pirv Postat la 25 octombrie 2021 130 afişări

Situaţie tragică într-unul dintre cele mai mari oraşe din România. Zeci de bolnavi aşteaptă paturi libere. Alţii merg pe targă la analize

În fiecare zi, 40-50 de pacienţi cu forme grave de Covid aşteaptă, unii chiar şi câteva zile, eliberarea paturilor în secţii, ocupate cu alţi bolnavi care luptă pentru viaţă, atrag atenţia medicii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Arad.

Cei mai mulţi din noii pacienţi sunt cu forme severe de boală, cu afectare pulmonară mare şi necesită suport de oxigen.

Medicii, asistenţii medicali, infirmierele, brancardierii lucrează la foc continuu pentru a asigura investigaţiile, tratamentul şi îngrijirile medicale necesare fiecărui pacient în parte.

„Pe masa din triaj sunt zeci de fişe medicale ale pacienţilor care aşteaptă un loc – se ţine în permanenţă legătura cu secţiile pentru a afla cât mai repede câţi pacienţi externează. Este greu de imaginat ce se întâmplă în Unitatea Primire Urgenţe sau pe secţiile COVID-19 unde aproape fiecare pacient este dependent de masca de oxigen. Fiecare luptă pentru viaţă şi speră să ajungă cu bine la familie”, au transmis reprezentanţii spitalului.

Conform acestora, pentru investigaţiile radiologice pacienţii sunt transportaţi într-un scaun rulant sau pe targă, cu butelia de oxigen lângă ei. Aceştia sunt evaluaţi şi de către infecţionişti, pneumologi şi în funcţie de gravitate de medici de anestezie şi terapie intensivă, iar apoi aşteaptă eliberarea unui loc în secţii.

„Aşteptarea se întinde pe câteva ore pentru pacienţii care necesită internare în secţie COVID-19 şi pe câteva zile pentru pacienţii care au nevoie de terapie intensivă. Până la eliberarea unui loc, personalul medical din urgenţe îngrijeşte, rând pe rând, atât pacienţii aflaţi deja sub tratament cât şi pe cei tocmai sosiţi în urgenţe”, mai arată reprezentanţii spitalului din Arad, care au postat pe Facebook imagini cu ambulanţe ce aşteaptă în curtea spitalului.

În sprijinul medicilor şi asistenţilor au venit studenţi de la medicină, iar, de câteva zile, după-amiaza vine şi câte un medic de familie, după programul din cabinet.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pacienţi,
coronavirus,
spital

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.