Sondaj: 7 din 10 angajatori vor oferi angajaţilor beneficii cu ocazia sărbătorilor pascale. Cei mai mulţi pregătesc prime în bani, voucherele cadou şi coşuri cu produse de sezon: „În 31% dintre cazuri, bugetele depăşesc suma de 1.000 de lei pentru fiecare angajat”

Autor: Ramona Cornea Postat la 23 aprilie 2024 28 afişări

Sondaj: 7 din 10 angajatori vor oferi angajaţilor beneficii cu ocazia sărbătorilor pascale. Cei mai mulţi pregătesc prime în bani, voucherele cadou şi coşuri cu produse de sezon: „În 31% dintre cazuri, bugetele depăşesc suma de 1.000 de lei pentru fiecare angajat”

Circa 71,2% dintre angajatorii care au participat la cel mai recent sondaj derulat de eJobs spun că vor oferi anul acesta beneficii extra angajaţilor din companie cu ocazia sărbătorilor de Paşte. Aproximativ 22% nu au alocat un buget în acest scop şi nu vor oferi nimic, iar 6,8% încă nu au luat o decizie finală cu privire la acest subiect.

Ca în fiecare an, primele în bani rămân stimulentul pe care îl vor primi cei mai mulţi dintre angajaţi, fiind menţionate în răspunsurile a 57,1% dintre angajatorii participanţi la sondaj. 50% au inclus pe lista cu beneficii şi vouchere / tichete cadou, 40,5% vor da coşuri cu produse specifice sărbătorilor, iar 16,7% oferă zile libere suplimentare. O pondere de 2,4% dintre angajatorii respondenţi au spus că vor organiza tombole cu premii.

„Angajaţii români sunt foarte familiarizaţi cu ideea de beneficii extrasalariale.  Atât cu cele din pachetul standard, pe care îl primesc lună de lună, cât şi cu cele oferite cu ocazia sărbătorilor. De altfel, potrivit datelor sondajului, 91,5% dintre angajatori spun că au beneficii extrasalariale pentru angajaţi. Deşi este mai mare numărul angajatorilor care prioritizează beneficiile oferite de Crăciun, iată că nici numărul celor care alocă buget pentru Paşte nu este mic deloc, iar bugetele depăşesc, în 31% dintre cazuri, suma de 1.000 de lei pentru fiecare angajat”, spune Ana Călugăru, head of communications în cadrul eJobs.ro.

O treime dintre respondenţi (33,3%) spun că stimulentele acordate anul acesta, de Paşte, se vor încadra într-un buget cuprins între 201 şi 400 de lei / angajat. 16,7% au alocat între 100 şi 200 de lei în acest scop, 14,3% între 401 şi 600 de lei, 2,4% între 601 şi 800 de lei şi tot la fel de mulţi între 801 şi 1.000 de lei. Comparativ cu anul trecut, valoarea beneficiilor oferite angajaţilor este mai mare, după cum declară 40,5% dintre angajatori. 52,4% spun că au menţinut aceleaşi plafoane de buget, 4,8% le-au scăzut, iar 2,4% nu ştiu.

„Există un nivel ridicat de corelaţie între ce îşi doresc angajaţii şi ce le oferă angajatorii atunci când vine vorba despre beneficii, chiar şi pentru situaţiile punctuale, cum sunt sărbătorile de Paşte sau de Crăciun. Astfel, întrebaţi pentru ce tip de beneficiu ar opta, 69% dintre cei 2.700 de respondenţi ai unui sondaj realizat în rândul candidaţilor au ales primele în bani. 25% ar vrea o zi liberă extra, pe 2 mai, iar 5% vouchere şi tichete cadou”, mai spune Ana Călugăru.

Sondajul a fost realizat în luna aprilie, pe un eşantion de 120 de companii, reprezentate de specialişti în HR, manageri de HR, manageri de departament şi antreprenori. Domeniile cu cea mai ridicată reprezentativitate au fost vânzări, construcţii / instalaţii, administrativ / logistică, IT / software, alimentaţie, HoReCa şi auto.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
angajatori,
beneficii,
angajati,
sondaj,
sarbatori

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.