Start-up-ul românesc VAUNT a fost acceptat în acceleratorul Catalyst NYC: Suntem pregătiţi să creştem în Europa şi în Statele Unite

Autor: Ioana Niţă Postat la 10 aprilie 2025 23 afişări

Start-up-ul local VAUNT, care a dezvoltat o platformă de vânzări şi marketing destinată dezvoltatorilor şi agenţiilor imobiliare, a fost selectat să participe în cadrul programului de accelerare Catalyst NYC din SUA, marcând astfel un pas important în strategia sa de expansiune pe piaţa din Statele Unite ale Americii.

Start-up-ul românesc VAUNT a fost acceptat în acceleratorul Catalyst NYC: Suntem pregătiţi să creştem în Europa şi în Statele Unite

Start-up-ul local VAUNT, care a dezvoltat o platformă de vânzări şi marketing destinată dezvoltatorilor şi agenţiilor imobiliare, a fost selectat să participe în cadrul programului de accelerare Catalyst NYC din SUA, marcând astfel un pas important în strategia sa de expansiune pe piaţa din Statele Unite ale Americii.

Lansat în România în 2020, VAUNT este unul dintre cele şaisprezece start-up-uri acceptate în cohorta 2025 a acceleratorului dezvoltat de NYU Tandon Future Labs. Catalyst NYC este recunoscut pentru sprijinirea start-up-urilor early-stage din New York, oferindu-le acces la o reţea de inovare, programe de creştere şi o serie de resurse. Până în prezent, acceleratorul a susţinut peste 470 de companii care au atras finanţări totale de 5,2 miliarde de dolari, activând în domenii precum inteligenţa artificială, cloud computing, cybersecurity şi smart cities.

Acceptarea în Catalyst NYC vine într-un moment cheie pentru VAUNT, care, după ce şi-a validat rapid produsul pe piaţa locală, vizează o creştere accelerată internaţională. Participarea în programul de 6 luni va oferi echipei VAUNT acces la sesiuni de training, mentorat de specialitate, resurse de la New York University şi parteneri precum Amazon sau Google, beneficii evaluate la 350.000 de dolari (incluzând coaching financiar şi de pitching) şi un spaţiu de lucru în Data Future Lab din Brooklyn.

În România, platforma SaaS dezvoltată de VAUNT este deja utilizată de peste 70 de clienţi, printre care dezvoltatori de renume precum cei din spatele proiectelor Cosmopolis, Nusco City, Cloud9 Residence sau Onix Park. Aceştia au gestionat prin intermediul VAUNT tranzacţii imobiliare de peste 488 de milioane de euro în 2024, valoarea totală a proiectelor listate depăşind un miliard de euro. Platforma integrează funcţionalităţi de CRM şi ERP cu elemente de inteligenţă artificială, optimizând întregul proces de vânzare, de la promovare şi ofertare, la negociere, tranzacţionare şi raportare.

Încă din ianuarie 2025, în cadrul emisiunii ZF IT Generation, Irina Constantin, CEO şi co-fondatoare VAUNT, sublinia planurile ambiţioase ale companiei: „Avem în plan să luăm o finanţare şi discutăm cu investitorii. Vrem să accelerăm expansiunea pe pieţele externe, în special pe cea din SUA”. Start-up-ul, care s-a dezvoltat până acum exclusiv din fonduri proprii datorită validării rapide în piaţă, a înfiinţat deja o subsidiară în New York şi a atras un consultant american pentru a naviga specificul pieţei locale.

Având în vedere diferenţele dintre piaţa americană şi cea locală, echipa VAUNT lucrează la dezvoltarea unui produs specific pentru investitorii din SUA, facilitând achiziţia de proprietăţi în Europa. În paralel, compania explorează şi extinderea în Europa Centrală şi de Est.

„Suntem pregătiţi să creştem în Europa şi în Statele Unite. Am arătat nevoia reală pe care o rezolvă produsul nostru în România şi vedem potenţialul de a replica impactul şi pentru dezvoltatori din alte state", a declarat Irina Constantin. „Ne onorează să fim parte din acest accelerator atât eu, cât şi cofondatorul meu Răzvan Mitre. Este o oportunitate extrem de valoroasă de intrare pe piaţa din New York şi mai departe.”

Pe termen lung, VAUNT ţinteşte să devină principalul ecosistem digital pentru sectorul imobiliar rezidenţial la nivel global.

Urmărește Business Magazin

0 seconds of 1 minute, 7 secondsVolume 0%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
00:00
01:07
01:07
 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.

www.zf.ro
Impactul real al tarifelor preşedintelui Trump: La ce preţ ar putea ajunge un iPhone dacă tarifele rămân în picioare? Costurile urcă de până la 10 ori