Statistica zilei. Numărul înregistrat de accidente de muncă s-a înjumătăţit în ultimii 30 de ani

Autor: Răzvan Botea Postat la 22 iulie 2024 29 afişări

Statistica zilei. Numărul înregistrat de accidente de muncă s-a înjumătăţit în ultimii 30 de ani

Numărul de accidente de muncă a scăzut la jumătate în ultimii 30 de ani. Aproape 10.000 de accidente de muncă (9.808) au fost înregistrate în România în 1992, cele mai vechi date disponibile în platforma Tempo a Institutului Naţional de Statistică (INS).  În 2022, cele mai recente date publicate de INS în Tempo, numărul de accidente de muncă a fost de 4.840.

În aceeaşi vreme, însă, numărul de angajaţi din economie a scăzut de la 8 milioane de persoane la începutul anilor 90 la circa 5 milioane de angajaţi în 2022.

Legislaţia pentru sănătatea şi securitatea în muncă s-a schimbat de asemenea de mai multe ori în aceeaşi perioadă de timp. Cele mai mari modificări au avut loc odată cu aderarea României la Uniunea Europeană în 2007, când normele de muncă din Uniunea Europeană pentru prevenirea accidentelor de muncă au fost introduse şi în legislaţia naţională.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
munca,
accidente

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.