Statul român deţine 20% din Orange România în urma fuziunii dintre operatorul francez şi fostul Telekom. Julien Ducarroz, CEO Orange Romania: Finalizarea acestei fuziuni a fost o prioritate de la începutul mandatului meu şi mă bucur că ne aflăm în faţa acestui moment major în istoria Orange Romania

Autor: Roxana Rosu Postat la 31 mai 2024 67 afişări

Statul român deţine 20% din Orange România în urma fuziunii dintre operatorul francez şi fostul Telekom. Julien Ducarroz, CEO Orange Romania: Finalizarea acestei fuziuni a fost o prioritate de la începutul mandatului meu şi mă bucur că ne aflăm în faţa acestui moment major în istoria Orange Romania

Fuziunea dintre Orange Romania (ORO) şi Orange Romania Communications (OROC), fostul Telekom Romania, a fost finalizată, iar în urma acestui proces Grupul Orange va deţine 80% din capitalul social şi drepturile de vot ale noii entităti, în timp ce Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării va deţine 20%.

Fuziunea s-a realizat prin absorbţia OROC de către ORO, noua entitate urmând să fie operatională de la 1 iunie 2024 sub denumirea Orange România.

„Finalizarea acestei fuziuni a fost o prioritate de la începutul mandatului meu şi mă bucur că ne aflăm în faţa acestui moment major în istoria Orange Romania. Calea de urmat este acum clară şi ne vom concentra toate eforturile pentru a oferi clienţilor o experienţă îmbunătăţită, apropiindu-ne şi mai mult de obiectivul nostru de a deveni alegerea preferată pentru serviciile convergente în România”, a declaratJulien Ducarroz, CEO Orange Romania.

În 2021, Orange Romania a achizitionat 54% din acţiunile operatorului de servicii fixe, Orange Romania Communications (anterior Telekom Romania Communications), unificând ulterior  canalele de contact şi lansând prima ofertă comercială comună.

Fuziunea aduce modificări minime în utilizarea de zi cu zi a serviciilor Orange şi permite companiei să înlăture barierele privind integrarea operaţională completă, fiind înlesnit procesul de combinare a bazelor de date ale clienţilor ambelor companii, cât şi a sistemelor IT.

„Dinamica pieţei de telecomunicaţii aduce beneficii românilor. Această fuziune este o recunoaştere a forţei României în ce priveşte infrastructura de telecomunicaţii şi a potenţialului ţării noastre de a deveni un hub regional de conectivitate. Prin participaţia Ministerului în noua companie, vom acţiona pentru creşterea calităţii serviciilor de telecomunicaţii pentru toţi utilizatorii din România”, a precizatBogdan Ivan, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

„Fuziunea dintre Orange Romania S.A. şi Orange Romania Communications S.A. este un pas major pentru Orange şi o realizare importantă în urma dialogului cu Guvernul României. Această fuziune va permite Orange Romania să-şi pună în aplicare integral strategia prin care va dezvolta cele mai bune oferte din piaţă pentru servicii mobile şi prin fibră”, a declarat Mari-Noëlle Jégo-Laveissière, vicepreşedinte executiv, CEO al Orange Europe.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
orange,
fuziune,
romania,
servicii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.