SUA: Guvernul va investiga Nvidia, Microsoft şi OpenAI în domeniul inteligenţei artificiale

Autor: Andreea Tobias Postat la 07 iunie 2024 16 afişări

Guvernul american va deschide investigaţii pentru a stabili dacă OpenAI, Nvidia şi Microsoft se fac sau nu vinovate de practici anticoncurenţiale, a relatat joi New York Times.

SUA: Guvernul va investiga Nvidia, Microsoft şi OpenAI în domeniul inteligenţei artificiale

Potrivit cotidianului, Departamentul de Justiţie va conduce ancheta privind Nvidia, designer de semiconductori, în timp ce Comisia Federală pentru Comerţ din SUA (FTC) se va concentra asupra OpenAI şi Microsoft.

Contactate de AFP, OpenAI, Nvidia, Departamentul de Justiţie şi FTC au refuzat să comenteze. Nici Microsoft nu a răspuns.

De la lansarea interfeţei ChatGPT în noiembrie 2022, a existat o cursă frenetică pentru a obţine un avantaj în aşa-numita inteligenţă artificială (AI) generativă. Dezvoltarea acestei tehnologii necesită investiţii colosale, în principal în servere şi procesoare pentru a antrena software-ul, cunoscut sub numele de modele lingvistice, care va putea răspunde la solicitări în limbajul cotidian.

Doar câţiva giganţi din domeniul tehnologiei au capacitatea de a consacra sumele necesare pentru a deveni un actor legitim în domeniul inteligenţei artificiale generative. OpenAI este foarte bine poziţionat, deoarece a fost primul care a oferit interfaţa ChatGPT. Microsoft este, de asemenea, în faţă, datorită unui parteneriat cu OpenAI, prin introducerea acestei tehnologii în produsele şi serviciile destinate consumatorilor, ceea ce îi permite să înceapă să îşi monetizeze investiţiile.

Nvidia ocupă o poziţie centrală în industria semiconductorilor. Cipurile sale, cunoscute sub numele de unităţi de procesare grafică (GPU), sunt de departe cele mai solicitate pentru dezvoltarea inteligenţei artificiale generative. La începutul lunii ianuarie, FTC a anunţat că a lansat o investigaţie privind investiţiile colosale făcute de Microsoft, Google şi Amazon în principalele start-up-uri de inteligenţă artificială generativă, OpenAI şi Anthropic.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nvidia,
microsoft,
openai

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.