Surpriză: Mcdonald’s pierde un proces şi nu mai poate utiliza numele „Big Mac” în Uniunea Europeană

Autor: Valeriu Dănilă Postat la 05 iunie 2024 8 afişări

Surpriză: Mcdonald’s pierde un proces şi nu mai poate utiliza numele „Big Mac” în Uniunea Europeană

Un tribunal european a decis anularea mărcii „Big Mac” pentru pui, dar a decis păstrarea acesteia pentru vită după un lung proces purtat cu rivalul irlandez Supermac’s, scrie FT.

Supermac’s a arătat că McDonald’s a folosit drepturile de autor pentru a preveni extinderea lanţului irlandez în blocul comunitar. Curtea a hotorât că McDonald’s nu a putut demonstra utilizarea legitimă a măcrcii „Big Mac” înregistrată în 1996.

Astfel, gigantul american nu mai poate folosi marca „Big Mac” pentru vânzarea de pui, putând totuşi să o folosească în privinţa cărnii de vită.

„Această decizie este una de bun simţ, dar arată modul în care companiile multinaţionale aleg să folosească marcile înregistrate. Este o victorie uriaşă pentru toate firmele mici din lume”, a declarat  Pat McDonagh, managing director al Supermac’s.

Decizia poate fi atacată la ce mai înaltă autoritate judiciară din UE, Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Mcdonald's,
Big Mac,
marca inregistrata

Citeşte pe Gandul.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.