Surpriză. O companie de taxi din Bucureşti îşi echipează flota de 1.000 de maşini cu terminale pentru plata cu cardul

Autor: Alexandra Cepăreanu Postat la 29 mai 2024 17 afişări

Surpriză. O companie de taxi din Bucureşti îşi echipează flota de 1.000 de maşini cu terminale pentru plata cu cardul

Revolut Business şi Meridian Taxi au încheiat un parteneriat în urma căruia furnizorul de servicii de mobilitate urbană îşi va echipa  flota de 1.000 de vehicule cu terminale de plăţi Revolut Reader, au transmis reprezentanţii companiei Revolut printr-un comuncat.

„(...) Meridian Taxi a devenit unul dintre primii clienţi ce va folosi la scară extinsă produsele noastre de acceptare de plăţi. (...) Ne aşteptăm să vedem tot mai multe tipuri de companii, de diferite dimensiuni, de la reţele de comerţ alimentar sau de haine la mici comercianţi de produse de larg consum, restaurante sau frizerii, cum adoptă aceste servicii de încasare plăţi de la consumatori, prin metode de plată avansate şi soluţii care le fac viaţa mai uşoară. Vedem cum tot mai multe companii româneşti au încredere în Revolut Business pentru a se dezvolta, pentru a-şi extinde operaţiunile în afara României sau pentru a-şi reduce costurile bancare (...)”, a spus Iulian Boia, Sales Manager Revolut România.

Practic, şoferii de taxi vor avea un mijloc de încasare de plăţi care le va permite pasagerilor să achite cursele atât cu cardurile fizice, cât şi cu cardurile virtuale integrate în portofele electronice. Potrivit reprezentanţilor Revolut, Meridian Taxi introduce, pe lângă echipamentul de încasare plăţi, şi o nouă metodă de checkout la plata cu cardul, Revolut Pay, care le va permite utilizatorilor Revolut să facă plata cu doar un click.

Dan Boabeş, antreprenor român, deţinător al companiei Meridian Taxi, a scris pe pagina proprie de Facebook că „(...) Meridian va utiliza de la Revolut Business nu doar noua soluţie POS (prin care se poate încasa orice tip de card bancar) ci şi multe alte facilităţi ale platformei: decontări rapide şi automate cu şoferii – parteneri; carduri bancare virtuale pentru şoferii Meridian; integrare prin API cu noua platformă software a Meridian; cross promotion Meridian – Revolut. Deja toate taxiurile Meridian care preiau curse de la aeroportul Henri Coandă sunt dotate cu POS-uri, pasagerii putând achita cu orice card bancar, naţional sau internaţional.”

„(...) Acest parteneriat rezolvă o problemă importantă a taximetriei din Bucureşti – achitarea curselor de taxi direct cu cardul. Şoferii pot accepta acum plăţi electronice în maşină, oferind o modalitate de plată modernă şi convenabilă pentru clienţi (...)", a mai spus Dan Boabeş în comunicatul transmis de Revolut.

Potrivit unui studiu Dynata realizat la comanda Revolut în rândul a 1.000 de respondenţi, din piaţa locală, 69% dintre românii au spus că preferă fintech-urile şi băncile digitale pentru că acestea sunt intuitive şi uşor de folosit, 42% pentru că astfel economisesc bani, 33% pentru că aşa câştigă timp, 26% pentru că pot face mai mult decât obişnuitele tranzacţii bancare sau, în aceeaşi proporţie, pentru că astfel pot beneficia de diferite bonusuri la încasarea salariului. Chiar dacă numerarul încă mai este folosit de români pentru cumpărături, peste 21 milioane de carduri erau active în primul semestru al anului trecut, potrivit datelor de la Banca Naţională a României.              

„Datele interne ale Revolut  arată că transportul este una dintre principalele categorii de cheltuieli pentru utilizatorii români, cu o creştere de 64% a sumei totale a tranzacţiilor şi cu 57% a numărului de tranzacţii efectuate, în primul trimestru din 2024 faţă de acelaşi trimestru din 2023. Plăţile către companii de taxi şi servicii de mobilitate cu autoturisme de lux au crescut cu 18% ca sumă totală în T 1 din 2024 vs T 1 din 2023, şi cu 12% ca număr de tranzacţii, în aceeaşi perioadă.”

În Bucureşti, unde rata de adopţie a băncii digitale Revolut se apropie de 50% în rândul clienţilor retail, au mai spus reprezentanţii Revolut.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.