Ţara care s-a lovit de cea mai scumpă piaţa imobiliară din istorie. Cele mai ieftine case au ajuns să se vândă cu un milion de dolari

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 30 iulie 2024 2883 afişări

Ţara care s-a lovit de cea mai scumpă piaţa imobiliară din istorie. Cele mai ieftine case au ajuns să se vândă cu un milion de dolari

Cu doar câţiva ani în urmă, cu un milion de dolari un american obişnuit putea să-şi cumpere o casă mare, cu o grădina generoasă şi chiar şi o piscină. În prezent, situaţia s-a schimbat dramatic, iar cele mai ieftine case de pe piaţă au ajuns să se vândă pentru un milion de dolari.

Problemele din piaţa imobiliară au cuprins peste 200 de oraşe din SUA şi par să se extindă în continuare. Principala cauză a scumpirilor este stocul redus de locuinţe, la care se adaugă şi ratele mari la creditele ipotecare, ceea ce forţează SUA să se confrunte cu una dintre cele mai puţin accesibile pieţe imobiliare din istorie, scrie Bloomberg.

Mulţi americani care visau să devină proprietari de locuinţe au fost forţaţi să economisească mult mai mult timp, să amâne etape importante din viaţa lor şi, în unele cazuri, să renunţe complet la ideea de a avea propria casă.

Aproape jumătate dintre oraşele unde preţurile caselor depăşesc un milion de dolari se află în California. Desigur, în afara statelor cu preţuri exagerate, locuinţele sunt mult mai accesibile. Ele încep de la 200.000 de dolari, şi în general sunt accesate de americanii cu venituri medii.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.