Tranzacţie în turismul românesc: Agenţia de turism Litoralulromanesc.ro a fost cumpărată de Szallas Group, parte a grupului polonez Wirtualna Polska Holding, de la Ionuţ Nedea cu peste 21 milioane de euro

Autor: Miruna Diaconu Postat la 11 iunie 2024 20 afişări

Tranzacţie în turismul românesc: Agenţia de turism Litoralulromanesc.ro a fost cumpărată de Szallas Group, parte a grupului polonez Wirtualna Polska Holding, de la Ionuţ Nedea cu peste 21 milioane de euro

Agenţia de turism Litoralulromanesc.ro, deţinută de antreprenorul local Ionuţ Nedea, care vinde pachete de vacanţă pe litoralul autohton, a fost cumpărată de Szallas Group, parte a grupului polonez Wirtualna Polska Holding. Valoarea tranzacţiei se ridică la 21 milioane euro.

Grupul Szallas nu este la prima tranzacţie pe plan local. În 2020, grupul polonez a cumpărat portalul de rezervări Travelminit.

„Achiziţia Litoralulromanesc.ro este o piatră de hotar în dezvoltarea noastră în această ţară. Este o combinaţie de două afaceri care operează în turism, dar care au caracteristici diferite şi, totuşi, complementare. Travelminit se concentrează pe excursii scurte, de weekend, în spaţii de cazare mai mici din destinaţii interne, în vreme ce Litoralulromanesc.ro este liderul ţării în sejururi în staţiunile de litoral. Împreună, vom putea oferi clienţilor noştri o ofertă de călătorie cuprinzătoare”, spune Ferenc Rigó, CEO al Grupului Szallas.

Prin această achiziţie, grupul polonez îşi continuă expansiunea în industria turismului din Europa Centrală şi de Est.

Fondatorul Litoralulromanesc.ro vinde doar agenţia de turism Litoralulromanesc.ro. Restul activelor aflate sub umbrela companiei Creative Eye SRL - Hotelul Opal din Jupiter şi brandul Amelie (apartamente în regim hotelier) din Mamaia - vor face obiectul unui proces de carve-out, urmând să fie preluate de o nouă companie deţinută de Ionuţ Nedea.

„Tranzacţia este foarte importantă pentru piaţa turistică locală, deschizând calea către o consolidare a turismului intern într-un context global, consolidare necesară pentru a deveni mai eficienţi şi pentru a face faţă provocărilor. Trebuie să începem să concurăm cu pieţele externe, iar pentru a face aceasta este nevoie ca piaţa internă să se coaguleze şi să devenim unul dintre cei mai mari jucători din regiune. Din punct de vedere operaţional, nu se schimbă nimic pentru clienţii Litoralulromânesc.ro având în vedere că echipa şi brandul care ne-a asigurat succesul rămân aceleaşi”, spune Ionuţ Nedea, CEO Litoralulromanesc.ro.

Szallas Group deţine portaluri de rezervări online de cazare în Polonia (Nocowanie.pl), Ungaria (Szallas.hu), Republica Cehă (Hotel.cz) şi Croaţia. Compania este prezentă şi în România din 2020, când a preluat site-ul de rezervări Travelminit.ro, care oferă peste 8.000 de unităţi de cazare în toată ţara, generând rezervări în valoare de 30 milioane de euro în 2023.

Agenţia Litoralulromanesc.ro are un portofoliu de peste 500 de unităţi de cazare în care, în 2023, turiştii au făcut rezervări cu o valoare totală care depăşeşte 45 milioane de euro.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.