Trei absolvenţi de Politehnică, cei mai noi milionari în euro de la bursa de la Bucureşti: fiecare şi-a majorat joi averea la bursă cu aproape 80% la 8,7 mil. euro în urma listării Simtel Team, companie pe care cei trei au fondat-o în 2010 şi care astăzi a intrat la tranzacţionare

Autor: Liviu Popescu Postat la 01 iulie 2021 259 afişări

Trei absolvenţi de Politehnică, cei mai noi milionari în euro de la bursa de la Bucureşti: fiecare şi-a majorat joi averea la bursă cu aproape 80% la 8,7 mil. euro în urma listării Simtel Team, companie pe care cei trei au fondat-o în 2010 şi care astăzi a intrat la tranzacţionare

Iulian Nedea (director general), Sergiu Bazarciuc (director operaţiuni) şi Radu Vilău (director tehnic) sunt cei mai noi milionari în euro de la bursa de la Bucureşti în contextul în care compania la care aceştia au fiecare aproximativ 26%, fiind şi fondatori, a început pe 1 iulie 2021 tranzacţionare la bursa de la Bucureşti la o capitalizare de circa 160 mil. lei (32 mil. euro).

Spre comparaţie, compania era evaluată în prospectul de listare de la finele lunii mai la circa 92 mil. lei ceea ce înseamnă că la debutul intrării la tranzacţionare la Bucureşti preţul unei acţiuni este mai mare cu aproape 80%. Compania a avut în 2020 afaceri de 42 mil. lei şi un profit net de 4 mil. lei. Din cifra totală de afaceri generată în 2020, 69% din venituri au provenit din proiecte în domeniul energiei regenerabile, 28% din proiecte de telecomunicaţii şi 2% din proiecte în domeniul automatizării industriale

Astfel, averea la bursă a fiecăruia dintre cei trei, dată prin deţinerea la Simtel Team, este pe baza preţurilor de tranzacţionare de la ora redactării acestei ştiri de 42,5 mil. lei (8,7 mil. euro).

Simtel a fost fondată în 2010 de Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuc şi Radu Vilău, foşti colegi în cadrul Facultăţii de Telecomunicaţii.

Primele incursiuni antreprenoriale datează din anii de studenţie, când au lansat şi administrat un service GSM la Piaţa Romană în Bucureşti.

Deoarece planurile lor vizau un business mai mare şi mai scalabil, în 2005 au decis să vândă afacerea şi au înfiinţat o nouă companie, Eurocom Center SRL, specializată în integrarea de echipamente de telecomunicaţii.

În 2010, cei trei au înfiinţat Simtel Team după ce doi clienţi importanţi au solicitat să aibă exclusivitate pentru serviciile furnizate, se arată în prospectul de listare.

Iulian Nedea, cofondator şi director general (CEO), a absolvit Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti, fiind licenţiat în Inginerie electronică şi telecomunicaţii.

Iulian Nedea a înfiinţat imediat după terminarea studiilor în anul 2000, Simtel Center SRL, împreună cu Sergiu Bazarciuc şi Radu Vilau şi a fost director general până în 2005 când au vândut afacerea, un service de telefonie mobilă ce a avut în cei 5 ani de activitate peste 6.000 de clienţi individuali dar şi companii: Media Com 95 (60 magazine în România), DHL, Orange, Pepsi.

Sergiu Bazarciuc, cofondator şi director operaţiuni (COO), a absolvit Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti, fiind licenţiat în Inginerie electronică şi telecomunicaţii. El şi-a început cariera profesională în anul 2000, în cadrul Simtel Center SRL unde a ocupat funcţia de Inginer Telecomunicaţii – Project Manager.

Radu Vilău, cofondator şi director tehnic (CTO), a absolvit Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti, fiind licenţiat în Inginerie electronică şi telecomunicaţii. El şi-a început cariera profesională în anul 1997, în cadrul Euronet SRL unde a ocupat funcţia de Tehnician.

În cadrul plasamentului privat, încheiat în data de 27 mai 2021, un total de 1.055.000 de acţiuni, respectiv 15% din capitalul social al companiei, au fost vândute investitorilor la preţul de 13 lei pe acţiune.

După încheierea plasamentului privat pentru acţiunile SMTL, Paval Holding SRL a achiziţionat un total de 352.750 acţiuni deja existente în Simtel Team de la cei trei fondatori - Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuc şi Radu Vilău, la un preţ egal cu cel din plasamentul privat.

Restul de 15% din companie este deţinut de 154 de investitori individuali şi profesionişti care au participat la plasamentul privat pentru acţiunile Simtel.

BT Capital Partners, divizia de investment banking şi pieţe de capital a Grupului Financiar Banca Transilvania, a asistat Simtel Team în finalizarea tranzacţiei cu Paval Holding, iar Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a asistat compania în aspectele juridice ale tranzacţiei.

Compania activează în trei domenii de business: energie regenerabilă, telecomunicaţii, şi automatizare industrială, iar pentru fiecare dintre aceste linii de afaceri livrează proiecte atât în România, cât şi în străinătate. Principalele servicii furnizate de Simtel, orientate per linie de business sunt: construire la cheie şi mentenanţă pentru centralele electrice fotovoltaice, servicii la cheie de construire a reţelelor de comunicaţii mobile pentru operatorii de telecomunicaţii, şi automatizarea proceselor industriale prin linii de producţie automatizate, acţionări electrice şi roboţi industriali.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bucuresti,
bursa,
companie,
listare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.