Tudose: Două partide aflate la putere au fost învinse de un independent. Asta e democraţie

Autor: Laura Buciu Postat la 10 iunie 2024 25 afişări

Fostul premier Mihai Tudose, în prezent europarlamentar, spune că rezultatul de duminică de la Primăria Capitalei arată în mod clar democraţia funcţionează, pentru că două partide aflate la putere au fost învinse de un independent. Privind spre prezidenţiale, Tudose spune că PSD şi-a învăţat lecţia.

Tudose: Două partide aflate la putere au fost învinse de un independent. Asta e democraţie

„Oamenii în general nu greşesc. Poate i-au mai dat o şansă domnului Nicuşor Dan, poate au speranţă în el. Nu ştiu. S-ar putea să nu fi greşit nimeni. Asta e! Pare o victorie clară a domnului Nicuşor Dan. Poate a contat şi bâlba noastră (cu nominalizarea iniţială a lui Cătălin Cîrstoiu - n.r.), poate am crezut că am avut o soluţie, s-a dovedit a nu fi bună. Ne-am repliat, poate nu ne-am repliat în direcţia care trebuie. Asta e! Aşa s-a întâmplat”, a spus europarlamentarul PSD, Mihai Tudose.

Acesta a spus că nu are niciun reproş de făcut colegilor din PSD care s-au ocupat de campania pentru Gabriela Firea.

„Ce să fac? Să le reproşez bucureştenilor că aşa au votat? Până la urmă e un exerciţiu democratic şi nu e decât o probă că în România democraţia chiar funcţionează. Apropo de domnul Cioloş care a cerut observatori că se fură alegerile. Adică două partide aflate la putere au fost înfrânte de un independent. Asta înseamnă democraţie”, a precizat Tudose.

Întrebat dacă va dura la fel de mult pentru alegerea unui candidat pentru alegerile pentru prezidenţiale, Mihai Tudose a spus că el crede că PSD „ a învăţat lecţia”.

Întrebat în continuare dacă Nicuşor Dan ar putea urma modelul lui Traian Băsescu şi să candideze la alegerile prezidenţiale, Mihai Tudose a spus: „Domnul Nicuşor Dan a fost independent, dar cu trei partide în spare. Asta cu independenţa... Nicuşor Dan este orice, numai Băsescu, nu”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
europarlamentar,
democraţie,
independent

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.