Un militar american a recunoscut că a vândut secrete militare Chinei: „aş vrea să fiu Jason Bourne”

Autor: Petru Mazilu Postat la 14 august 2024 30 afişări

Un militar american a recunoscut că a vândut secrete militare Chinei. El a pledat vinovat pentru toate acuzaţiile formulate împotriva lui. Potrivit unor înregistrări, militarul a spus că îşi doreşte să fie Jason Bourne.

Un militar american a recunoscut că a vândut secrete militare Chinei: „aş vrea să fiu Jason Bourne”

Sergentul Korbein Schultz a fost arestat în martie, după ce o investigaţie a FBI şi a armatei americane a stabilit că a fost plătit cu 42.000 de dolari în schimbul a zeci de informaţii din domeniul securităţii. Analistul armatei a început să vândă secretele militare în iunie 2022, au spus oficialii, potrivit BBC. El deţinea o autorizaţie de securitate pentru a accesa informaţii secrete şi a conspirat cu o persoană care locuieşte în Hong Kong.

Schultz a strâns date despre apărarea antirachetă, sistemele mobile de artilerie, avioanele de luptă, tacticile militare şi strategia de apărare a armatei americane pentru Taiwan, potrivit înregistrărilor instanţei.

Procurorii au adunat la dosar mai multe mesaje pe care americanul le-a trimis legăturii sale din Hong Kong. Printre altele, sergentul Schultz a spus că „şi-ar dori să fie Jason Bourne” referindu-se la personajul fictiv din filmul cu spioni. După ce i s-au promis mai mulţi bani, el a trimis un alt mesaj: „Sper! Trebuie să-mi iau celălalt BMW!".

Schultz a pledat vinovat pentru toate acuzaţiile formulate împotriva lui, inclusiv conspiraţie pentru obţinerea şi dezvăluirea informaţiilor legate de apărarea naţională şi luarea de mită. Condamnarea sa va fi anunţată în luna ianuarie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
militar,
secrete,
china

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.