Un vulcan din Kamceatka a erupt în urma cutremurului cu magnitudinea 7 care a afectat regiunea

Autor: Petru Mazilu Postat la 18 august 2024 36 afişări

Un vulcan din Peninsula Kamceatka a erupt în urma cutremurului cu magnitudinea 7 care a afectat regiunea rusă. Seismul şi cutremurul nu au provocat victime şi pagube importante.

Un vulcan din Kamceatka a erupt în urma cutremurului cu magnitudinea 7 care a afectat regiunea

Vulcanul Shiveluch se află la aproximativ 700 de kilometri de Petropavlovsk-Kamchatsky, un oraş de coastă cu 180.000 de locuitori. Martorii susţin că vulcanul a eliberat un jet de lavă şi că cenuşa a fost aruncată până la 8 kilometri deasupra nivelului mării, anunţă CNN.

Vulcanul a erupt după un cutremur cu magnitudinea 7 care s-a produs în apropierea coastelor regiunii din estul Rusiei.

Nu există informaţii despre persoane rănite în urma celor două evenimente, au anunţat ruşii. De asemenea, cutremurul nu a cauzat „pagube majore”, dar „clădirile sunt examinate pentru eventuale daune, acordându-se o atenţie deosebită facilităţilor sociale”.

Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă nu a emis o avertizare de tsunami în urma cutremurului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vulcan,
cutremur,
kamceatka

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.