Ungurii sunt avertizaţi că ieşitul la restaurant îi va costa mai mult
Creşterea deficitului de forţă de muncă, majorarea salariilor şi scumpirea materiilor prime şi energiei creează dificultăţi mari pentru industria ospitalităţii, relatează Portfolio.hu.
Creşterea deficitului de forţă de muncă, majorarea salariilor şi scumpirea materiilor prime şi energiei creează dificultăţi mari pentru industria ospitalităţii, relatează Portfolio.hu.
Potrivit portalului economic, restaurantele maghiare va trebui să urce semnificativ preţurile. Unii participanţi la piaţă se aşteaptă ca preţurile să crească cu 15-20%, anumite voci indicând scumpiri şi de 30-50%.
La sfârşitul anului trecut, companiile şi-au anulat aproape toate evenimentele de final de an, generând o pierdere semnificativă de venituri în industrie.
În perioada de dinaintea pandemiei, aceste evenimente au constituit de fapt rezerva pentru ianuarie şi februarie, luni care de obicei aduceau venituri mici din activităţile de bază. În consecinţă, multe restaurante a trebuit să înceapă anul 2022 fără această rezervă.
Deficitul de forţă de muncă rămâne o preocupare serioasă pentru industrie, fiind acut în special la bucătari şi ospătari. Aproape toată lumea este de acord că creşterea costurilor cu energia şi materiile prime, precum şi majorarea salariilor vor fi cea mai mare problemă în acest an.
Preţurile energiei electrice pentru sector este de aşteptat să crească de cel puţin trei ori şi chiar de şase ori.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro