Unul dintre cele mai scumpe drumuri din România: CNIR organizează licitatie pentru un nou drum expres, Focşani-Brăila, o investiţie de 1 mld. euro

Autor: Roxana Rosu Postat la 29 august 2024 39 afişări

Unul dintre cele mai scumpe drumuri din România: CNIR organizează licitatie pentru un nou drum expres, Focşani-Brăila, o investiţie de 1 mld. euro

Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere (CNIR) a aprobat lansarea licitaţiei pentru proiectarea şi execuţia unui drum expres pe ruta Focşani-Brăila, valoarea estimată a investiţiei fiind de aproximativ 5 miliarde lei (fără TVA).

Acesta este primul proiect de infrastructură mare pe care CNIR îl va lansa în licitaţie,

Drumul Expres Focşani-Brăila va avea o lungime de 73 kilometri, iar durata contractului va fi de 42 de luni, din care 6 luni pentru proiectare şi 36 de luni pentru execuţie.

Drumul va avea două benzi pe sens, acostament consolidat şi parapete de beton tip New Jersey pentru zona mediană. Pe traseu sunt prevăzute şase noduri rutiere şi 57 de structuri (poduri şi pasaje).

Artera va asigura legătura între Autostrada Moldovei Ploieşti-Paşcani (A7), Podul peste Dunăre de la Brăila, Drumul Expres Brăila-Galaţi, Tulcea şi Constanţa.

În punctajul pentru licitaţie, CNIR a inclus criterii sociale (angajarea forţei de muncă din plan local) şi pentru protecţia mediului.

Sursa de finanţare este asigurată din Fonduri Europene, Programul Transport 2021-2027.

Sectorul Focşani-Brăila face parte din proiectul denumit generic ,,Milcovia Expres”, inclus în MasterPlanul General de Transport al României pentru legătura Focşani-Galaţi-Giurgiuleşti

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
braila,
drum,
focsani,
licitatie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.