Utilizarea transportului public urban în Europa a crescut în perioada 2000-2012
Folosirea transportului public urban în ţările Uniunii Europene a crescut cu 8 la sută între 2000 şi 2012, an în care s-au efectuat 49,5 miliarde de curse cu autobuze, tramvaie, metrouri, potrivit unui studiu al UITP (International Association of Public Transport).
Dacă acestora li se adaugă trenurile de la periferie, sunt 56,8 miliarde de curse efectuate în 2012, în cele 28 de ţări ale Uniunii Europene, respectiv o medie de 182 de milioane de curse pe zi lucrătoare, afirmă UITP în acest studiu, publicat luni.
"Dinamica de creştere ce a început în primii ani ai deceniului - şi a fost afectată de criza din 2009 - a fost susţinută de evoluţii mai structurale şi dezvăluie schimbările emergente în modelele de mobilitate", comentează UITP.
De fapt, "între 2000 şi 2009, creşterea constantă a numărului de curse a fost în concordanţă cu o creştere echivalentă cu numărul locuitorilor din zona urbană în UE. Ceea ce sugerează că această creştere a fost generată în principal de dinamica populaţiei urbane", subliniază organizaţia.
În această perioadă, doar anul 2009, vârful crizei economice, a cunoscut o scădere a numărului de curse, de 1,7 la sută.
În timp ce creşterea medie de folosire a transportului public a fost 8 la sută între 2000 şi 2012, Belgia este cea care a înregistrat cea mai mare creştere (plus 114 la sută), urmată de Luxemburg (plus 50 la sută). Ea a fost de 29 la sută în Franţa.
Austria, Suedia, Marea Britanie şi Germania au cunoscut şi ele o creştere a numărului de curse efectuate între 2000 şi 2012. În schimb Slovenia, Estonia, Ungaria şi Polonia au înregistrat o scădere de 10 la sută sau mai mult.
UITP menţionează, de asemenea, că "şase din opt ţări în care folosirea transportului public de către locuitorii din zona urbană este cea mai mare în 2012, cu peste 150 de călătorii de persoană, s-au alăturat UE după 2000: Cehia, Estonia, Ungaria, Lituania, Polonia şi România".
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro