Zeci de blocuri rad in soare
Guvernul polonez anunta ca si-a propus ca in urmatorii cinci ani sa rezolve problema locuintelor pentru tineri, insa oficialitatile din domeniu nu impartasesc optimismul autoritatilor.
Guvernul polonez anunta ca si-a propus ca in urmatorii cinci ani sa rezolve problema locuintelor pentru tineri, insa oficialitatile din domeniu nu impartasesc optimismul autoritatilor.
Planurile guvernamentale au in vedere construirea a 1,7 milioane de apartamente prin parteneriat public-privat, cea mai mare parte urmand sa fie vandute la un pret de aproximativ 600 de euro pe metrul patrat, informeaza publicatia Puls Biznesu. Andrzej Aumiller, ministrul constructiilor, spune ca autoritatile locale si statul vor veni cu terenurile, iar firmele private cu lucrarile de constructie. Astfel s-ar evita preturile mari de vanzare, ce sunt un rezultat al speculatiilor si nu au corespondent in costuri. Din totalul apartamentelor construite, 70% ar urma sa fie vandute de autoritatile locale, la un cost de 580-660 de euro. Prioritate in acest proiect vor avea tinerii casatoriti. Apartamentele cumparate nu vor putea fi vandute timp de 15 ani. Restul de 30% din apartamente vor fi vandute de investitori la pretul pietei.
Reprezentantii autoritatilor locale si ai mediului de afaceri considera nerealist planul ministerului. Edward Szwarc, vicepresedintele Asociatiei Angajatorilor in Industria Constructiilor, atrage atentia ca pentru a fi pus in practica planul ministerului ar trebui sa fie ridicate 300.000 de apartamente pe an, de trei ori mai mult decat in prezent. Roman Nowicki, presedintele Congresului Constructorilor, considera ca planul este doar inca o idee a politicienilor pentru a atrage atentia electoratului, apreciind ca legea parteneriatului public-privat este prea complicata ca sa atraga companiile si ca nu se pot ridica locuinte pe niste terenuri pe care de ani in sir municipalitatile le revendica zadarnic de la diverse agentii si institutii de stat. Mai fezabil ar fi, dupa unii primari, un sistem de ipoteci preferentiale pentru persoanele cu venituri mici.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro