Zelenski a ajuns în Singapore pentru conferinţa Shangri-La

Autor: Cosmin Pirv Postat la 01 iunie 2024 22 afişări

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a ajuns sâmbătă în Singapore pentru conferinţa Shangri-La Dialogue, unde se va întâlni cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, scrie Reuters.

Zelenski a ajuns în Singapore pentru conferinţa Shangri-La

Într-o declaraţie pe platforma de socializare X, Zelenski a spus că a venit în Singapore pentru a aduna sprijin din regiunea Asia-Pacific pentru un summit de pace planificat pentru 15-16 iunie în Elveţia.

„Securitatea globală este imposibilă atunci când cea mai mare ţară din lume nu ţine cont de graniţele recunoscute, de dreptul internaţional şi de Carta ONU, recurge la foamete, întuneric şi şantaj nuclear”, se arată în declaraţie.

Un oficial american a declarat că Zelenski şi ministrul ucrainean al Apărării Rustem Umerov se vor întâlni cu Austin „pentru a discuta situaţia actuală de pe câmpul de luptă din Ucraina şi pentru a sublinia angajamentul SUA de a se asigura că Ucraina are ceea ce are nevoie pentru a se apăra împotriva agresiunii ruseşti continue”.

Este a doua călătorie a lui Zelenskiy în Asia de când Rusia a invadat Ucraina în februarie 2022. În mai 2023, el a participat la reuniunile G7 din Japonia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
zelenski,
singapore,
austin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.