O angajată s-a dus la şeful ei ca să îl anunţe că vrea să aibă un copil. S-a răzgândit imediat când a aflat ce primeşte
La sfârşitul unei petreceri din New York City, femeile care au participat au primit pungi de cadouri în care se aflau ouă cu ciocolată Cadbury. Cadoul nu a fost întâmpător, ţinând cont că petrecerea a fost organizată de compania EggBanxx şi era de fapt o modalitate de promovarea a activităţii companiei, respectiv îngheţarea ovulelor femeilor, potrivit The Atlantic.
Procedura costă cel puţin 10.000 de dolari pentru fiecare recoltare, iar specialiştii recomandă minimum două recoltări. La acest preţ, se adaugă şi un cost adiţional de 500 de dolari anual pentru depozitarea ovulelor. Dacă până acum, aceasta a reprezentat o opţiune pentru femeile care nu erau preocupate de conceperea unui copil, dar voiau să îşi domolească temerile referitoare la imposibilitatea de a face acest lucru în viitor, acum lucrurile ar putea să se schimbe. Cele mai mari firme din Sillicon Valley oferă, în pachetele de beneficii extrasalariale, această opţiune angajatelor, potrivt NBC News Reports, citat de The Atlantic. Facebook a început deja să ofere acest beneficiu, iar Apple va face acelaşi lucru începând cu luna ianuarie. Ambele companii vor acoperi costuri de până la 20.000 de dolari pentru conservarea ovulelor angajatelor.
Facebook şi Apple au oferit de asemenea beneficii extrasalariale pentru tratamente de fertilitate şi adopţie. Facebook oferă şi bani la naşterea copiilor angajaţilor: 4.000 de dolari pentru haine, scutece sau alte nevoi pe care le au de obicei părinţii.
Îngheţarea ovulelor reprezintă un avantaj adăugat la acest pachet. Astfel că de la momentul din 2008 în care varianta îngheţării ovulelor a fost prezentată ca experimentală, în prezent, începe să intre în normalitate printre angajatele multinaţionalelor.
Îngheţarea ovulelor este mai degrabă o garanţie decât o asigurare pentru angajate, susţin psihologii. Compania EggBanxx prezintă acest proces ca pe unul de "pace mentală" pentru femei, garantând că vor putea avea un copil indiferent de vârstă, fiind simultan şi un instrument de a motiva angajatele companiilor. "Poate că nu ai găsit partenerul potrivit sau poate că vrei să te concentrezi pe educaţie şi carieră", scrie siteul EggBanxx: “Vreau să îmi gestionez singură problema, decât să o arunc în braţele viitorului meu partener cu care voi avea o relaţie. Nu vreau să mă gândesc continuu la ceasul meu biologic. Mai degrabă îmi stochez acum ovulele, cât sunt tinere şi sănătoase, şi le folosesc când voi fi mai bătrână. Faptul că angajatorul plăteşte e un avantaj în plus şi mă ajută să amân decizia de a naşte. Vreau totuşi ca într-o zi să pot să am copii", spune Donna Kanze, 32 de ani, angajată în industria IT, citată de New York Post.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro