Cele mai mari 100 de companii private in 2008
Afaceri usor mai mari, cu la fel de multi angajati, dar profit la jumatate. Sunt, pe scurt, rezultatele analizei celor mai mari 100 de companii private din Romania, realizata pentru al patrulea an la rand de BUSINESS Magazin dupa publicarea rezultatelor pe site-ul Ministerului de Finante.
2,8 miliarde de euro. Atat au castigat cumulat anul trecut trei sferturi dintre cele mai mari 100 de companii private din Romania, potrivit rezultatelor disponibile pe site-ul Ministerului de Finante.
Daca luam in calcul si miliardul de euro pe care restul de un sfert dintre companiile din top l-au pierdut, atunci inseamna ca dupa doi ani de cresteri – 2006 si 2007 – profiturile s-au intors la nivelul din 2005.
Numai ca intre timp cifra de afaceri aproape s-a dublat, cele mai mari 100 de afaceri din Romania ruland anul trecut impreuna mai bine de 50 de miliarde de euro, cu mai bine de 3 miliarde de euro mai mult ca in anul precedent.
Printre putinele companii care au reusit sa isi creasca profiturile au fost operatorii de telefonie mobila Orange si Vodafone, care au devenit cele mai profitabile companii din Romania, cu 438 si, respectiv, 306 milioane de euro. Practic, cele doua companii au detronat de pe primul loc Petrom.
In topul profitabilitatii se afla la fel ca si ceilalti ani producatorii de ciment, ale caror rezultate consemneaza avantul pe care constructiile il inregistrsera in prima parte a anului trecuit, dar si importatorii auto, care desi au consemnat reduceri ale profitabilitatii ruleaza inca afaceri de sute de milioane de euro.
Cele mai mari 100 de companii private au avut anul trecut peste 221.000 de angajati, valoare cu doar cateva procente peste cea din 2007.
VEZI AICI CLASAMENTUL CELOR MAI MARI 100 DE AFACERI DIN ROMANIA
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană