Romania, cel mai mare datornic la FMI
Romania era, la data de 1 aprilie, cel mai mare datornic la FMI dupa valoarea sumelor datorate, inaintea Ungariei si a Ucrainei, reiese din ultimul raport financiar al Fondului, publicat luni.
Valoarea datoriei catre FMI a Romaniei, la 1 aprilie 2010, era de 8,26 miliarde DST (9,32 miliarde de euro). Ucraina avea de platit 7 miliarde DST (7,9 mld. euro), dintr-un credit stand-by total de 11 miliarde (12,41 mld. euro), iar Ungaria era datoare cu 7,63 miliarde DST (8,61 miliarde de euro), dintr-un credit stand-by de 10,53 miliarde (11,9 mld. euro). Acordul de imprumut al Ungariei cu FMI expira in octombrie 2010, iar al Ucrainei in noiembrie 2010.
Valoarea creditului stand-by, acordat Romaniei pe doi ani (mai 2009 - mai 2011) este de 11,44 miliarde DST (circa 12,9 miliarde de euro la cursul de atunci), din care mai sunt disponibili, pana la expirarea liniei de credit, 3,18 miliarde DST (3,58 miliarde de euro).
Raportul FMI precizeaza ca valoarea indatorarii Romaniei reprezinta 802% din cota de participare a ]arii la contul general de rezerve ale Fondului - cel mai mare procentaj la ora actuala. Urmatoarele clasate sunt Ungaria si Letonia, unde valoarea datoriei reprezinta sapte ori cota de participare, respectiv Islanda si Ucraina, unde valoarea datoriei reprezinta de peste cinci ori cota de participare.
Conform datelor BNR, Romania are o cota de participare la FMI de 1,03 miliarde DST, insemnand 0,47% din cota totala a statelor membre, respectiv 10.552 de voturi (0,48% din total).
La 1 aprilie, FMI avea in derulare 21 de acorduri de imprumut stand-by, in valoare totala de 56,77 miliarde DST (64 miliarde de euro). Tarile beneficiare datorau in total Fondului, la aceeasi data, 32,81 miliarde DST (37 miliarde de euro).
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană