Singurul român campion mondial la arte marţiale vrea să devină milionar cu un produs unic în lume
Camil Moldoveanu are 28 de ani, deţine o afacere care rulează jumătate de milion de euro pe an şi este campion mondial la arte marţiale. Primul român care ocupă locul întâi în clasamentul federaţiei internaţionale de jiu-jitsu brazilian vrea să scoată pe piaţă un produs inovator şi crede că va da lovitura cu acest business.
UN TÂNĂR STUDENT LA FACULTATEA DE INFORMATICĂ A UNIVERSITĂŢII DIN BUCUREŞTI AVEA LA 21 DE ANI O PROBLEMĂ. Pornise propriul business chiar de pe băncile facultăţii, Connsys, o firmă care se ocupa cu externalizarea departamentelor IT pentru alte firme, ajunsă în 2014 la venituri anuale de jumătate de milion de euro. A făcut baschet de performanţă şi a renunţat brusc, aşa că a ajuns să cântărească 160 de kilograme.
Munca prelungită la birou şi mesele neregulate l-au făcut să se îngraşe 50 de kilograme, aşa că tânărul a decis să se reapuce de sport. Nu a mai vrut baschet, aşa că a ales artele marţiale. ”Este un sport foarte inteligent, pe care l-am ales ca să slăbesc. Se bazează pe luxaţii, strangulări, poziţionarea corpului şi multă disciplină. n fiecare dimineaţă mă trezesc la 6 şi merg la condiţionare fizică, apoi merg la birou şi lucrez, iar seara mă întorc la antrenamente pentru pregătirea tehnică. Zi de zi, cinci zile pe săptămână."
Camil Moldoveanu a devenit campion mondial la jiu-jitsu brazilian în 2012, însă se susţine tot din afacerile proprii întrucât acest sport nu aduce prea mulţi bani, nefiind considerat unul premium. Companiile ezită să îşi asocieze imaginea cu sporturi violente, motiv pentru care numărul unu mondial primeşte un premiu de 10.000 de dolari. ”Connsys este paycheck-ul meu. Am 12 angajaţi care gestionează o afacere foarte scalabilă în care toţi clienţii plătesc un abonament lunar. Veniturile lunare sunt constante, iar cei 40 de clienţi plătesc pachete cu preţuri cuprinse între 100 şi 2.200 de euro."
Participă la zece competiţii internaţionale în fiecare an, printre care campionatul european de la Lisabona şi campionatele mondiale din Abu Dhabi şi Los Angeles. ”Ca să ajungi campion mondial îţi trebuie întâi talentul genetic, ulterior partea mentală, iar de departe cea mai importană este consecvenţa, pe care 90% dintre oameni nu o au, iar apoi vine partea de noroc, pentru că depinde cu cine cazi. Brazilia e de departe cea mai puternică în lumea artelor marţiale - tinerii de acolo, din cauza sărăciei, sunt puternic orientaţi fie către fotbal, fie către arte marţiale, fie către trafic de droguri."
În clasamentul mondial urmează Emiratele Arabe Unite, unde şeicul a declarat jiu-jitsu sport naţional, fiind obligatoriu în şcoli şi armată – ”Toţi cei din lotul naţional de jiu-jitsu sunt în garda şeicului. Au adus până acum 300 de centuri negre din întreaga lume că să îi înveţe acest sport. Mi-au oferit şi mie un salariu de 4.000 de euro ca să predau acolo„. Camil Moldoveanu a ales să refuze banii arabilor şi va primi în 2014 titlul de maestru emerit al sportului, una dintre cele mai importante distincţii sportive, din partea ministerului de resort. ”Dacă mă întrebi ce sunt îţi voi răspunde că sunt antreprenor, nu sunt sportiv. Când tragi linie, sportul este entertainment, dar mă echilibrează cum nu mă poate echilibra nimic pe lumea asta. Când ai în minte toate cifrele, clienţii şi problemele şi intri la antrenament, unde trebuie să fii total atent la ce faci, uiţi tot. nainte de artele marţiale, eram prea băgat în business ca să văd imaginea de ansamblu", spune Moldoveanu.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro