Topul cărţilor de business (şi nu numai) ale anului
Topul de cărţi al anului include, pentru că suntem o revistă de afaceri, o selecţie din volumele de economie, management şi dezvoltare personală pe care le-am primit la redacţie şi pe care le-am recenzat.
Eric Schmidt & Jonathan Rosenberg,
Cum funcţionează Google,
Editura Publica
De ce trebuie să te fereşti de cei ce dau mecanic din cap
Volumul „Cum funcţionează Google“, scris de preşedintele consiliului de administraţie al companiei, fost director executiv, Eric Schmidt şi fostul vicepreşedinte al departamentului de producţie Jonathan Rosenberg, este o imagine fascinantă, greu de crezut uneori, a ceea ce se află dincolo de pagina www.google.com, în culisele unui gigant cu o capitalizare bursieră de aproape 400 de miliarde de dolari. Sunt binecunoscute facilităţile de care beneficiază cei peste 50.000 de angajaţi ai companiei, birourile nonconformiste, spaţiile de relaxare, atmosfera destinsă sau raporturile neprotocolare; dar dincolo de acestea se află o cultură specială a companiei, iar Schmidt şi Rosenberg tocmai despre asta vorbesc. De ce este folositoare dezordinea în birouri, de ce nu trebuie ascultaţi „hipopotamii“ sau de ce trebuie exilaţi „valeţii“, dar susţinute „divele“ (vă veţi închipui uşor despre cine este vorba), de ce trebuie evitate căile urmate de concurenţă şi de ce trebuie să te fereşti de cei ce dau mecanic din cap sunt doar câteva din ideile cărţii. Musai de citit.
Walter Isaacson, Inovatorii, Editura Publica
A dezvolta o idee deja existentă: istoria revoluţiei digitate
Progresul nu înseamnă numai salturi uriaşe, ci şi sute de mici paşi, spune Walter Isaacson, preşedintele Aspen Institute, scriitor, fost preşedinte şi CEO al CNN, autorul binecunoscutei biografii a lui Steve Jobs, dar şi al istoriilor vieţilor lui Benjamin Franklin, Albert Einstein şi Henry KIssinger, iar „Inovatorii. Cum a creat revoluţia digitală un grup de hackeri, genii şi tocilari“ înseamnă tocmai asta: grupuri, grupuri de paşi mici între salturi, făcute, de-a lungul vremii, de oameni atinşi de geniu sau doar de inspiraţie, care au pregătit şi au lucrat în comun la fundamentele epocii tehnologice în care omenirea a păşit. Este nu numai o lucrare cu tentă biografică, ci şi ştiinţifică, care prezintă modul cum computerul personal şi internetul şi telefonul inteligent au apărut din minţile lui Charles Babbage, Ada Lovelace, Alan Turing, Robert Noyce, Tim Berners-Lee, Bill Gates, Larry Page sau a lui Jimmy Wales. Isaacson a prezentat într-o istorie cu, să recunoaştem, puternice accente masculine şi contribuţia feminină, pentru că primii paşi în ceea ce astăzi numim programare au fost făcuţi de femei - Ada Lovelace, fiica poetului Byron, care a conceput primul algoritm procesat de o maşină, Grace Hooper, cu o contribuţie majoră la primele limbaje de programare, sau grupurile de doamne care s-au ocupat de programarea primelor calculatoare, mecanice, electromecanice sau cu lămpi. Totul într-o dinamică aparte, iar rezultatul este plăcut, alert, instructiv.
Ken Robinson şi Lou Aronica,
Şcoli creative,
Editura Publica
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro