Cum se obţine aşa-numita „piele vegană”, un nou exemplu de protejare a mediului înconjurător
Consumul de fructe şi legume se recomandă pentru o viaţă sănătoasă sau pentru bunăstarea mediului înconjurător, atunci când ele se transformă în materiale din care se confecţionează haine şi accesorii, scrie LA Times. A apărut astfel aşa-numita „piele vegană”, obţinută din tescovină şi coji de mere, din care creatori precum Kat Von D realizează pantofi sau brandul danez de ceasuri Skagen curele. Codiţele ciorchinilor de struguri, precum şi pieliţele şi seminţele rămase din procesul de producţie a vinului se transformă şi ele într-un material asemănător pielii la firma italiană Vegea, care a putut fi văzut în anumite colecţii vestimentare şi accesorii din sezonul toamnă-iarnă 2020, spre exemplu. De la bananieri se obţine Bananatex, material pentru accesorii, de la borsete la rucsacuri, iar din frunzele de ananas Piñatex, folosit la haine, încălţăminte sau accesorii. Cojile de cartofi se transformă în Parblex, un material asemănător cu plasticul, utilizat pentru rame de ochelari ori nasturi şi nici cactuşii nu scapă de atenţia lumii modei, din ei confecţionându-se o imitaţie de piele care devine apoi sandale sau brăţări.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro