Cum vor arata scolile viitorului

Postat la 01 octombrie 2010 58 afişări

O scoala mai aparte si-a deschis recent portile la San Francisco. Denumita San Francisco Flex Academy si finantata din bani publici, aceasta functioneaza momentan intr-o sala de conferinte a unui hotel, unde saizeci si cinci de elevi de liceu vin zi de zi la cursuri.

Noutatea adusa de aceasta institutie de invatamant este modelul educational hibrid, care presupune imbinarea invatarii in ritm propriu cu un program structurat, supravegherea de catre cadre didactice si interactiunea cu colegii si cu profesorii. {coala primeste orice elev de liceu interesat de cursurile sale. Cei inscrisi vin in fiecare dimineata la ora opt si incep sa studieze singuri, in fata unui computer, materii alese dintre cele 130 puse la dispozitie, printre care cinci limbi straine, marketing, design de jocuri sau oceanografie.

Desi se pune mare accent pe studiul individual, liceenii de la San Francisco Flex Academy au profesori cu care se pot consulta, iar programul lor educational include si asistenta la prelegeri, participarea la sedinte de dezbateri, ore tinute in laboratoare sau alte activitati. Nu lipsesc nici activitatile sportive, petrecerile organizate de scoala sau excursiile cu clasa.

Organizatia care a infiintat mai putin obisnuita institutie de invatamant, Flex Public School, este increzatoare in succesul initiativei sale, avand in plan crearea unei retele nationale de astfel de scoli. Modelul sau le permite elevilor sa parcurga mai repede materiile la care sunt buni, lucru imposibil in scolile obisnuite, si sa zaboveasca mai mult asupra celor la care se descurca mai greu, ceea ce le prieste elevilor ce practica sporturi de performanta si risca sa ramana in urma la invatatura daca ar frecventa un liceu de masa sau o forma de scolarizare la domiciliu.

Unii experti in domeniul educatiei sunt de parere ca modelul educational promovat de Flex Academy din San Francisco, institutie care spera sa atraga 400-500 de elevi, ar putea fi aplicat pe scara larga in scolile americane de stat in urmatorii zece ani.


ARTA

Varsta de aur a baletului

O expozitie recent deschisa publicului la Muzeul Victoria & Albert de la Londra, intitulata "Diaghilev si varsta de aur a Baletelor Rusesti" propune vizitatorilor o retrospectiva a activitatii celebrei companii de balet, prin prisma costumelor sale.

Acum mai bine de un secol, Ballets Russes, o trupa noua la acea vreme, uimea vestul Europei nu numai cu frumusetea dansului unor balerini ca Ida Rubinstein sau Vaslav Nijinski, ci si cu costumele exotice purtate de membrii sai. Meritul pentru acest fenomen ii apartinea impresarului care organizase compania Ballets Russes, Serghei Diaghilev, in viziunea caruia spectacolele erau o opera de arta completa, la care participau cei mai talentati artisti, compozitori, designeri, dansatori si coregrafi recrutati pentru trupa sa. Reprezentatiile Ballets Russes erau un amestec de culori vii si costume migalos lucrate, create de colaboratorii lui Diaghilev, intre care Joan Miro, Leon Bakst, Pablo Picasso, Henri Matisse, Georges Braque sau Coco Chanel. Creatiile lor au influentat ulterior importanti designeri din lumea modei, ca Yves Saint Laurent sau John Galliano.


DVD

Nevasta de James Bond

Filmul recomandat de PRO Video in aceasta saptamana, "Un cuplu mortal" ("Killers") o are ca eroina pe Jen (Katherine Heigl), o tanara care, dupa ce a fost lasata cu ochii in soare de fostul iubit, crede in dragoste la fel de mult cat crede si in Mos Craciun. Jen este nevoita sa plece in vacanta cu parintii, iar pe luxoasa Riviera franceza il intalneste pe Spencer Aimes (Ashton Kutcher), un tip pe cat de aratos, pe atat de amuzant, care in acel moment parea sa fie rezolvarea tuturor problemelor ei. Desi nimeni n-ar fi crezut, peste trei ani Spencer devine un sot exemplar si nimic nu pare sa le tulbure viata linistita din suburbie. Asta pana in ziua in care Spencer aniverseaza 30 de ani si gloantele incep sa suiere in jurul lor. La propriu. n timp ce sunt haituiti de trei ucigasi periculosi, Jen afla cu stupoare ca Spencer este de fapt un asasin platit, in slujba guvernului. Conform clasicului "impreuna la bine si la greu", tanara afla ce inseamna sa fie nevasta de James Bond si incepe chiar sa se priceapa la asta. Urmaririle periculoase devin repede un stil de viata pentru Jen si mariajul lor idilic se transforma intr-o aventura.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/cum-vor-arata-scolile-viitorului-7419182
7419182
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.