100 Cele mai puternice femei din business. Andreea Minuţă, Director Executiv, divizia de abonamente Regina Maria

Postat la 08 mai 2024 869 afişări

100 Cele mai puternice femei din business. Andreea Minuţă, Director Executiv, divizia de abonamente Regina Maria

Cifră de afaceri (2023): aproape 400 mil. euro;

Număr de angajaţi: Peste 10.000 de angajaţi şi colaboratori


BioGRAFIE:

Licenţiată în Finanţe-Bănci la ASE Bucureşti şi la University of Reading, UK, este de peste 12 ani parte din echipa Regina Maria, perioadă în care compania a ajuns la peste 830.000 de abonamente medicale.


► La 12 ani, la scurt timp după ce s-a prăbuşit regimul comunist, am plecat în Norvegia. Primul zbor cu avionul mi s-a părut fascinant, aşa că mi-am propus să văd toată lumea. Însă deasupra norilor nu aş fi văzut lumea aşa cum îmi doream. Nu pot să spun că aveam un talent, însă eram disciplinată şi ambiţioasă, iubeam exactitatea cifrelor. Anii în care am locuit în Norvegia şi şcoala britanică au fost o provocare din care am învăţat foarte multe, am cunoscut oameni şi culturi diferite. Am învăţat să mă adaptez şi să mă integrez rapid, lucru pe care am continuat să-l fac în toţi anii ce au urmat. Aplecarea către ştiinţele exacte m-a condus către ASE. Visul meu s-a transformat, pe măsura experienţelor trăite în anii următori, în a lucra în domeniul bancar. Am studiat ultimul an de facultate la University of Reading şi am lucrat în bancă imediat cum am terminat facultatea. M-am alăturat Băncii Transilvania într-un moment de tranziţie, care aducea o nouă viziune şi o nouă conducere.

► Evoluţia mea profesională s-a dovedit a fi mai bună decât am visat. Întotdeauna m-am implicat cu totul în rolurile pe care le-am avut, inclusiv cel de mamă. Aşadar, după ce am ocupat poziţia de director adjunct de sucursală, au urmat câţiva ani în care m-am dedicat fetiţelor mele. Ulterior, propunerea de a lucra în domeniul sănătăţii a venit într-un moment perfect şi răspundea exact valorilor mele. Dacă în Banca Transilvania ajutam companiile cu finanţare, azi în Regina Maria mă implic cu totul în a ajuta companiile să investească în sănătatea oamenilor. Sunt fericită să am alături de mine o echipă de oameni dedicaţi şi pasionaţi de ceea ce fac. Avem acelaşi scop nobil şi ne susţinem reciproc în fiecare zi, ca să fim mai buni pentru pacienţii noştri. Am pornit la drum cu o echipă de 12 oameni, iar astăzi conduc o divizie de peste 650 de colegi, la nivel naţional. Cu venituri totale care au crescut de 7,5 ori,  în această perioadă, divizia de abonamente reprezintă peste 25% din veniturile companiei.

► Cred că sistemul medical trebuie construit în jurul pacienţilor, cu investiţii care să urmeze nevoile lor de îngrijire, iar oamenii vor putea alege unde să fie trataţi. În mod cert, inteligenţa artificială ne va influenţa viaţa în moduri pe care nici nu le putem cuprinde cu gândul în prezent. În sistemul medical, atât digitalizarea, cât şi inteligenţa artificială au deja o aplicabilitate foarte largă. Medicina românească devine tot mai conectată la nevoile reale ale pacienţilor, integrând inovaţiile tehnologice şi având la bază un parteneriat solid între sistemul de stat şi cel privat.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.