Cele mai inovatoare companii din România în 2023. Therapy Dent – aducem relaxarea în stomatologie prin psihoterapie

Postat la 07 mai 2024 11 afişări

Therapy Dent aduce relaxarea în stomatologie pentru românii cu frică de dentist. Prin folosirea psihoterapiei şi a meditaţiei ghidate, dar şi a laserului de ultimă generaţie care înlătură durerea în intervenţiile stomatologice, Therapy Dent ajută românii să scape de anxietate şi frică înainte şi în timpul procedurilor dentare.

Descrierea inovaţiei:

Therapy Dent este prima clinică de stomatologie din România care foloseşte psihoterapia şi meditaţia ghidată pentru a scăpa românii de frica de dentist. Deschisă în Bucureşti în 2023, clinica şi-a propus astfel să crească rata de prevenţie a problemelor dentare. Nevoia de relaxare în stomatologie este tot mai mare, frica de dentist aflându-se printre motivele principalele pentru care mulţi români nu merg la stomatolog. România este şi pe ultimul loc din UE în ceea ce priveşte numărul de vizite la stomatolog, potrivit Eurostat.

Astfel, Therapy Dent a dezvoltat un concept unic, după o investiţie de 400.000 de euro în dotarea cu echipamente moderne (laser Lite Touch, microscop endodontic, fiziodispenser etc.), dar şi în amenajarea interioară a clinicii, pentru a crea o atmosferă relaxantă şi pentru a înlătura sentimentele de teamă, anxietate şi stres pentru pacienţi. Clinica a fost fondată de dr. Cosmina Maftei, medic coordonator cu 12 ani de experienţă, şi Mihai Chiriac (15 ani de experienţă în business). Conceptul de integrare a psihologiei în stomatologie a fost creat de Vicenţiu Maftei, psihoterapeut şi psiholog clinician de peste 20 de ani. De la înfiinţare şi până în prezent, peste 2.000 de români au beneficiat de tratamente dentare cu psihoterapie inclusă, scăpând astfel de frica de dentist.

Elementul de noutate:

Therapy Dent schimbă perspectiva clasică asupra clinicilor de stomatologie din România. Conceptul Therapy Dent înseamnă crearea unui spaţiu relaxant, similar cu cabinet de psihologie decât cu o clinică impersonală de stomatologie. De la atmosferă, mirosul special, muzica relaxantă, fotoliul de masaj, discuţia cu psihoterapeutul, meditaţia ghidată la utilizarea laserului, totul în clinică asigură o reală stare de bine pacienţilor. „În esenţă, am îmbinat armonios psihologia cu stomatologia, reducând semnificativ principalul factor al problemelor stomatologice: frica de dentist“, spun reprezentanţii clinicii.

Efectele inovaţiei:

Therapy Dent înlătură o barieră care afectează sănătatea românilor: frica de dentist. Clinica contribuie la reducerea nivelului de anxietate şi teamă privind mersul la dentist, ajutând tot mai mulţi români să deprindă un obicei necesar pentru sănătatea lor: prevenirea problemelor dentare prin vizita la stomatolog. Totodată, creşte nivelul de informare şi educare privind importanţa îngrijirii orale şi apelarea la tratamente stomatologice în timp util.

Cosmina Maftei

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.