Recuperatorii de creante in telecomunicatii au tot mai mult de lucru
Ratele la banci nu mai sunt de ceva vreme singura problema a consumatorilor afectati de problemele din economie. Teancul de facturi de telefonie si internet incepe si el sa se ingroase, iar odata cu el, si afacerile companiilor de colectare de creante.
"Primele sunt datoriile la intretinere. Urmeaza cele pentru utilitati si ratele la banci. Si de-abia apoi se intrezaresc pe lista si facturile de telefonie sau internet", observa Alexandra Rusen, sefa departamentului de colectare al creantelor acumulate de persoanele fizice din cadrul Coface Romania, filiala locala a companiei franceze de asigurare a riscului comercial, care a dezvoltat in ultimii ani si un business de recuperare de creante. Rusen regaseste aceasta ordine a prioritatilor la cei mai multi dintre cei aproximativ 85.000 de clienti ai operatorilor de telecomunicatii care nu si-au mai platit facturile in decursul ultimului an, la care se mai adauga alte 15.000 de companii ajunse in aceeasi situatie. "Datoriile pentru servicii telecom nu erau o raritate nici pana acum, dar par sa fie tot mai multe in ultima perioada", spune Rusen.
Un prim semnal ca problema se adanceste este faptul ca operatorii de telefonie mobila nu mai reusesc sa se descurce pe cont propriu si incep sa externalizeze facturile nerecuperate catre firme specializate, mult mai repede si pentru sume mai mici decat pana acum. Este adevarat, intotdeauna au existat si situatii cand facturile au ramas neachitate, iar eforturile de recuperare a acelor creante n-au dat rezultat. In anii trecuti insa, recuperatorii intrau in ecuatie dupa cel putin un an, in timp ce acum, intervalul s-a redus la jumatate. Sau chiar la mai putin, dupa spusele Alexandrei Rusen, care primeste cazuri de la operatori chiar si dupa 60 de zile de intarziere a platii. "Timpul inseamna bani", enunta Isabela Iacob, managing director in cadrul companiei de colectare Kruk. Par s-o fi inteles acum si operatorii: "Cu cat mai repede se ia decizia de a externaliza creantele, cu atat procesul de recuperare este mai scurt si mai eficient".
Cititi articolul integral in editia tiparita a revistei BUSINESS Magazin.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană