Pariul pe Estul Capitalei

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 07 aprilie 2025 1081 afişări

Zona de Miazăzi a Bucureştiului este ÎN proces continuu de transformare şi va cunoaşte o dezvoltare accelerată în următorii 5-10 ani. Această parte a oraşului va deveni un pol urban de referinţă, cu centre comerciale şi spaţii de birouri moderne, zone rezidenţiale bine conectate şi un peisaj urban marcat de dezvoltare durabilă. Investiţiile în infrastructură, educaţie şi spaţii publice vor contribui la consolidarea Estului Capitalei ca un nou centru de interes pentru viaţa urbană, în care locuitorii vor putea îmbina armonios dinamismul unui oraş european cu beneficiile unei comunităţi bine structurate, afirmă Ionuţ Negoiţă, CEO şi fondator al HILS Development, companie care are în portofoliu şase proiecte rezidenţiale în Estul Capitalei.

„Vânzările HILS Development din primele două luni ale anului au înregistrat un volum uşor crescut faţă aceeaşi perioadă a anului trecut, pentru toate proiectele rezidenţiale (finalizate - HILS Brauner, HILS Splai şi HILS Pallady sau în diverse etape de dezvoltare – HILS Republica, HILS Sunrise şi HILS Titanium)”, declară Ionuţ Negoiţă, CEO şi fondator al HILS Development. În condiţiile în care, completează el, în luna ianuarie s-au vândut cu 17% mai puţine imobile faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut la nivelul întregii ţări, conform Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI).

Totuşi, în luna februarie, vânzările au crescut, iar scăderea raportată faţă de aceeaşi perioadă a anului 2024 este de doar 3,5%. Această evoluţie trebuie pusă şi în contextul începutului de an. „Fiind o decizie pe termen lung, achiziţia unei locuinţe este o decizie care implică o analiză atentă şi un comportament precaut din partea cumpărătorilor la început de an, în contextul evoluţiei economice naţionale şi regionale. În următoarele luni, vom putea avea date mai concludente”, punctează Ionuţ Negoiţă. 

În 2024 faţă de anul anterior, compania a avut o creştere de aproximativ 30% pe doi indicatori importanţi. „Am vândut cu 28% mai multe apartamente noi şi am înregistrat o cifră de afaceri mai mare cu 32% în 2024 faţă de anul precedent. Numărul maxim de unităţi vândute într-o singură tranzacţie a fost de 50 de apartamente la HILS Sunrise, 39 la HILS Republica, urmate de 30 de apartamente vândute în HILS Titanium, ceea ce denotă menţinerea la un nivel crescut al interesului investitorilor în piaţa rezidenţială din Bucureşti”, completează Ionuţ Negoiţă. HILS Development are în portofoliu şase proiecte rezidenţiale în zona de Est a Capitalei, dintre care trei finalizate – HILS Pallady, HILS Brauner şi HILS Splai – şi trei în diverse etape de construcţie - HILS Republica, HILS Sunrise şi HILS Titanium. HILS Splai şi HILS Pallady sunt în acest moment sold-out. „În 2024, compania a continuat să dezvolte noi proiecte rezidenţiale bine conectate la reţeaua de transport în comun (în special metrou) şi facilităţi esenţiale pentru viitorii locatari - HILS Republica, HILS Titanium şi HILS Sunrise”, mai spune fondatorul şi CEO-ul companiei. 

HILS Republica, adaugă tot el, este cel mai amplu proiect de regenerare urbană de tip mixed-use ce redă comunităţii o fostă zonă industrială din estul Capitalei, abandonată de peste 30 ani. „Ansamblul va funcţiona ca un «oraş în oraş», pe o suprafaţă de 180.000 mp, respectiv un concept mixed-use unde aducem într-un singur loc facilităţile necesare pentru un trai confortabil: strip-mall cu spaţii comerciale, o clinică medicală, spaţii verzi şi de relaxare, sala de sport. Proiectul se află la 750 de metri de staţia de metrou Republica, pe Şoseaua Industriilor nr. 2V”, detaliază Ionuţ Negoiţă. 

HILS Sunrise este primul proiect rezidenţial precertificat Green Homes din zona de est a Bucureştiului şi primul de acest tip din portofoliul HILS Development. Demersul precertificării a presupus o investiţie în tehnologii şi facilităţi necesare pentru a corespunde standardului Green Homes, certificarea ajungând la un total de 3 milioane de euro. „Precertificarea Green Homes reprezintă o inovaţie în portofoliul HILS Development, marcând astfel un moment important în evoluţia noastră de 20 de ani ca dezvoltator de proiecte imobiliare complexe”, adaugă Ionuţ Negoiţă. Proiectul revitalizează un teren industrial dezafectat şi aduce inovaţii în utilizarea energiei regenerabile produse de panourile fotovoltaice, eficienţă energetică sporită prin montarea faţadei ventilate şi a tâmplăriei de calitate superioară, utilizarea apelor pluviale în procesul de irigare, parcări echipate cu staţii de încărcarcare electrice. „Materialele utilizate au un conţinut redus de compuşi organici volatili, asigurând un mediu sănătos pentru locuitori. Complexul va dispune de grădini private, iar sistemele avansate de monitorizare a energiei vor menţine costurile lunare la un nivel accesibil. HILS Sunrise îmbină beneficiile unei vieţi urbane - cu acces imediat la metrou Anghel Saligny (450 de metri), situarea în imediata vecinătate a unui campus educaţional şi a celui mai divers pol comercial dezvoltat în Bucureşti - cu beneficiile spaţiilor verzi chiar lângă casă, pentru o viaţă echilibrată”, declară Ionuţ Negoiţă. 

HILS Titanium este un proiect lansat în februarie 2024, cu un design urban inovator, iar în momentul finalizării va găzdui aproximativ 2.500 de locuitori în şapte blocuri cu 1.194 locuinţe. Proiectul integrează suprafeţe vitrate extinse (geam tripan) pentru un aport maxim de lumină naturală, încălzire în pardoseală şi grădini individuale pentru apartamentele de la parter. „Comunitatea HILS Titanium va beneficia de peste 10.000 mp de spaţii verzi, locuri de joacă, zone de relaxare şi alei pietonale, fără acces auto între blocuri. În acelaşi timp, oferă locuitorilor acces rapid şi conexiuni bune cu restul oraşului, fiind poziţionat la 500 de metri de staţia de metrou Nicolae Teclu. În toamna anului 2025 ne propunem să finalizăm faza 1, cu trei blocuri şi 496 de locuinţe noi. Proiectul a câştigat în 2024 premiul Best Residential Large Scale la Gala European Property Awards de la Londra, o distincţie de referinţă pentru industria real estate de la nivel global. În viitor, vizăm extinderea ofertei de locuinţe care oferă un trai de calitate şi în alte zone ale Bucureştiului”, conform lui Ionuţ Negoiţă.  

Andrei Ciobotaru, Director Dezvoltare în cadrul HILS Development, spune că strategia companiei este de a răspunde nevoii clienţilor de a se muta imediat, prin urmare există permanent un stoc de apartamente finalizate. „Momentan, avem un stoc de aproximativ 160 de apartamente gata de mutat în HILS Brauner, dintr-un total de 1.336 de locuinţe noi. Începând din toamna acestui an vor deveni disponibile şi cu mutare rapidă alte 370 de locuinţe noi în HILS Republica. La acestea se adaugă 1.200 de locuinţe în diverse stadii de construcţie din HILS Sunrise (faza 1 cu 704 apartamente, pe o suprafaţă de 15.000 mp) şi HILS Titanium (faza 1 cu 496 apartamente), care vor fi intra în stocul apartamentelor gata de mutat în 2026. În cazul HILS Pallady, proiectul este deja sold-out, alături de HILS Splai.” 

 

Principiile oraşului de 15 minute

Ionuţ Negoiţă spune că în dezvoltarea proiectelor, HILS a mizat pe construirea ansamblurilor rezidenţiale conform conceptului „oraş de 15 minute”. Principiile acestui concept presupun asigurarea unui acces rapid şi facil la tot ceea ce înseamnă viaţa urbană la maximum 15 minute de mers pe jos: şcoli, grădiniţe, centre comerciale, transport în comun, centre medicale şi de petrecere a timpului liber pentru viitorii proprietari de locuinţe. „Apoi, ne concentrăm pe a oferi un trai echilibrat în interiorul ansamblului, oferind spaţii verzi, facilităţi de petrecere a timpului liber, acces la centre comerciale mari şi servicii care fac viaţa zilnică mai uşoară. Mai mult, susţinem consolidarea comunităţilor prin iniţiative care sprijină comunicarea, interacţiunea la evenimente dedicate lor şi spiritul de comunitate.”

Dezvoltarea proiectelor rezidenţiale este susţinută, conform lui Ionuţ Negoiţă, în principal din profitul reinvestit al companiei şi mult mai puţin din avansurile încasate de la clienţi sau finanţări bancare. „O altă componentă diferenţiatoare a strategiei noastre este abordarea integrată, care ne permite să menţinem un control riguros asupra calităţii pe tot parcursul procesului de construcţie şi ne asigură un ritm de dezvoltare constant. Echipa noastră internă numără aproximativ 500 de angajaţi, iar alături de echipele externe de constructori, arhitecţi şi alţi specialişti din domeniu, totalizăm peste 1.000 de profesionişti, toţi parte dintr-o echipă 100% românească. Această structură ne permite să finalizăm 1.000 de apartamente noi pe an”, punctează Ionuţ Negoiţă. 

 

Iulia Iana, Director Marketing, HILS Development

„Comunitãţile din ansamblurile dezvoltate de HILS prind viaţă odată cu fiecare proiect finalizat. În prezent, cele trei proiecte finalizate – HILS Pallady, HILS Brauner şi HILS Splai – gãzduiesc aproximativ 9.000 de rezidenţi, iar odatã cu livrarea noilor ansambluri HILS Republica (Faza 1), HILS Sunrise şi HILS Titanium comunitatea HILS va ajunge la circa 24.000 de locuitori.”


Pe termen scurt şi mediu, HILS îşi propune să continue acest ritm susţinut de dezvoltare, „punând accent pe eficienţă şi accesibilitate. Compania îşi doreşte nu doar să extindă portofoliul de locuinţe, ci şi să creeze ansambluri rezidenţiale sigure şi confortabile, amplasate strategic în apropierea mijloacelor de transport, a instituţiilor educaţionale şi medicale, a zonelor comerciale şi a spaţiilor de recreere. 

Un alt obiectiv major este creşterea echipei, atragerea de noi specialişti atât pentru şantiere, cât şi pentru poziţiile administrative, precum şi implementarea unor soluţii digitale inovatoare, care să optimizeze experienţa clienţilor de la vizionarea apartamentelor până la serviciile postvânzare. În plus, HILS îşi propune să îşi consolideze poziţia pe piaţă prin implicarea în proiecte de sustenabilitate, educaţie şi sprijinirea comunităţilor urbane”, susţine Ionuţ Negoiţă. 

Comunităţile din ansamblurile dezvoltate de HILS prind viaţă odată cu fiecare proiect finalizat, afirmă Iulia Iana, Director Marketing în cadrul HILS Development. În prezent, cele trei proiecte finalizate – HILS Pallady, HILS Brauner şi HILS Splai – găzduiesc aproximativ 9.000 de rezidenţi, iar odată cu livrarea noilor ansambluri HILS Republica (Faza 1), HILS Sunrise şi HILS Titanium comunitatea HILS va ajunge la circa 24.000 de locuitori. „Pentru a susţine această dezvoltare, HILS Development pune accent pe crearea unui mediu echilibrat, în care locatarii să beneficieze de infrastructură completă şi facilităţi diverse. Echipe dedicate se ocupă constant de întreţinerea zonelor comune şi de organizarea unor activităţi care contribuie la coeziunea comunităţii, de la evenimente educaţionale pentru copii şi părinţi, opţiuni de petrecere a timpului liber. Accesibilitatea este un alt factor esenţial, iar ansamblurile sunt situate strategic în apropierea transportului public, asigurând o conexiune rapidă cu oraşul”, conform Iuliei Iana. Tot ea adaugă că un element definitoriu al proiectelor HILS este integrarea spaţiilor comune şi a zonelor verzi. Terenurile de sport, locurile de joacă şi parcurile din interiorul complexurilor oferă rezidenţilor ocazia de a socializa şi de a petrece timp în aer liber. În plus, în conformitate cu reglementările care impun ca 30% din suprafaţa ansamblurilor rezidenţiale să fie dedicată spaţiilor verzi, HILS depăşeşte acest standard, investind în sustenabilitate şi protecţia mediului. În proiectele deja finalizate există peste 25.000 mp de spaţii verzi, suprafaţă care ar urma să crească odată cu noile dezvoltări. 

„Din studiul pe care l-am realizat în luna noiembrie pe comunitatea HILS din proiectele locuite, Brauner, Pallady şi Splai, reiese că peste 90% din clienţii noştri sunt mulţumiţi şi foarte mulţumiţi de apartamentul pe care l-au ales. Un număr semnificativ dintre tranzacţiile din 2024 – 37,6% – au fost realizate de actualii rezidenţi HILS sau prin intermediul recomandărilor acestora”, declară Iulia Iana. Ea adaugă că peste 90% dintre locatari au o experienţă pozitivă în cadrul ansamblurilor rezidenţiale HILS. 

Piaţa imobiliară înregistrează o creştere semnificativă a cererii pentru apartamente noi, adaugă Iulia Iana. Conform celei mai recente analize realizate de Imobiliare.ro, în trimestrul 4 al anului trecut cererea a crescut cu 33% faţă de aceeaşi perioadă din 2023, iar un studiu realizat de HILS Development împreună cu Imobiliare.ro arată că, faţă de 2020, interesul pentru locuinţele din Bucureşti aproape s-a dublat. „O tendinţă notabilă este creşterea cererii pentru apartamente situate în zone bine conectate, precum Pallady, unde se află o mare parte din portofoliul nostru, iar interesul pentru locuinţe cu preţuri între 100.000 şi 150.000 de euro a crescut cu 94%”, conform Iuliei Iana. Apartamentele cu trei camere sunt din ce în ce mai căutate, conform analizei companiei. În plus, cumpărătorii sunt din ce în ce mai bine informaţi şi mai atenţi la detalii precum finisajele, facilităţile disponibile în ansamblu şi în împrejurimi, dar şi la potenţialul de dezvoltare al zonei. 

 

Tot pe plus

Preţul mediu pe metru pătrat pentru locuinţele noi din Bucureşti a înregistrat o creştere permanentă în ultimii ani, reflectând interesul tot mai mare al cumpărătorilor pentru acest segment de piaţă, conform lui Andrei Ciobotaru. Conform analizei Noua Capitală realizată împreună cu Imobiliare.ro, un apartament nou se vinde în prezent cu 1.993 euro/mp, în creştere cu 17% faţă de septembrie 2023, când preţul era de 1.704 euro/mp. Comparativ cu septembrie 2020, preţul mediu a crescut cu 43%, ceea ce subliniază o tendinţă ascendentă susţinută. 

În ceea ce priveşte evoluţia preţurilor în proiectele HILS, apartamentele din HILS Pallady au înregistrat o creştere de 42% în ultimii patru ani, depăşind media zonei Theodor Pallady, unde preţurile au crescut cu 28% în aceeaşi perioadă. 

Conform lui Andrei Ciobotaru, investiţia într-un apartament nou în Bucureşti s-a dovedit a fi rentabilă în ultimii ani, mai ales în zona Theodor Pallady, unde cererea este în creştere constantă. Datele din studiul Noua Capitală, realizat împreună cu Imobiliare.ro, arată că un apartament de două camere din HILS Pallady, care în 2020 avea un preţ cuprins între 60.000 şi 65.000 de euro, este evaluat în prezent la aproximativ 100.000 de euro, ceea ce reprezintă o apreciere de peste 60%. 

„Interesul pentru apartamentele situate în intervalul de preţ 80.000-100.000 de euro a crescut semnificativ, iar zona Pallady s-a clasat pe locul trei în Bucureşti în ceea ce priveşte cererea, cu un avans de 63%. De asemenea, apartamentele cu trei camere, situate în segmentul 100.000-150.000 de euro, au devenit tot mai căutate, cererea aproape dublându-se în ultimii ani (Ă90%)”, afirmă Andrei Ciobotaru. Pe segmentul chiriilor, zona a înregistrat o creştere medie de 40% în ultimii patru ani, ceea ce a contribuit la randamente brute atractive, de peste 7% pentru investitori. Andrei Ciobotaru spune că în prezent, chiria pentru o garsonieră în Theodor Pallady ajunge la 400 de euro, pentru un apartament de două camere se situează între 500 şi 550 de euro, iar pentru trei camere depăşeşte 600 de euro. 

„Un alt aspect care face investiţia în această zonă foarte atractivă este rapiditatea cu care se tranzacţionează apartamentele. Dacă media pieţei rezidenţiale este de aproximativ două luni pentru vânzarea unei locuinţe noi, în Theodor Pallady un apartament se vinde în 42 de zile. Acest ritm accelerat este rezultatul unui dezechilibru favorabil investitorilor: cererea pentru locuinţe în zonă a crescut cu 50%, în timp ce oferta este mai limitată”, afirmă Andrei Ciobotaru. În ceea ce priveşte profilul cumpărătorilor HILS, majoritatea sunt utilizatori finali, care achiziţionează apartamente pentru locuire proprie. Totuşi, un segment semnificativ dintre clienţi sunt investitori, atraşi de potenţialul de creştere al zonei, de randamentele la închiriere şi de cererea susţinută, conform reprezentantului companiei. Tot el adaugă că sunt mai mulţi factori care determină preţul final al unui apartament, începând cu factorii economici şi sociali care afectează raportul cerere - ofertă şi costurile din piaţă. Dincolo de aceşti factori, principalul cost este cel de construcţie, care cuprinde materialele, manopera, echipamentele şi toate subcontractările necesare - iar toate aceste elemente sunt influenţate de fluctuaţiile din economie şi din alte industrii.  Un alt aspect important este poziţionarea proiectului. 

În prezent, cererea pentru apartamente se concentrează în special pe unităţile de două camere, conform Iuliei Iana. „Acestea sunt cele mai căutate de către tinerii care vin la facultate în Bucureşti sau îşi încep viaţa de familie şi aleg să se stabilească în comunităţile noastre. Anul trecut, 60% din vanzarile noastre au fost apartamente de două camere. Totuşi, în analiza noastră internă, am observat că jumătate dintre cei care caută o locuinţă nouă sunt interesaţi şi de apartamentele mai spaţioase, de trei camere”, completează directorul de marketing al companiei. 

Andrei Ciobotaru completează că studiile realizate de HILS Development relevă că jumătate dintre cei care caută o locuinţă nouă doresc apartamente cu o suprafaţă mai generoasă. „În ansamblurile noastre, majoritatea locatarilor sunt tineri şi familii cu copii, care caută un mediu propice pentru o viaţă liniştită, într-un complex sigur, cu facilităţi, spaţii verzi şi o comunitate dinamică. Aflându-se oarecum în etape similare ale vieţii, în astfel de comunităţi locatarii au multe în comun şi pot împărtăşi experienţe, fie că vorbim de creşterea copiilor sau de alte aspecte ale vieţii cotidiene. Ansamblurile rezidenţiale moderne contribuie la crearea unui spirit de comunitate, unde oamenii se cunosc, leagă prietenii şi construiesc amintiri împreună.” 

Andrei Ciobotaru, Director Dezvoltare, HILS Development

„Preţul mediu pe metru pătrat pentru locuinţele noi din Bucureşti a înregistrat o creştere constantă în ultimii ani, reflectând interesul tot mai mare al cumpărătorilor pentru acest segment de piaţă. Preţurile din proiectele HILS, apartamentele din HILS Pallady au înregistrat o creştere de 42% în ultimii patru ani, depăşind media zonei Theodor Pallady, unde preţurile au crescut cu 28% în aceeaşi perioadă.”


Cât priveşte factorii care influenţează decizia de achiziţie a unui apartament, Andrei Ciobotaru spune că sunt mai mulţi şi variază în funcţie de priorităţile fiecărei persoane. Cu toate acestea, există câţiva factori fundamentali care rămân constant relevanţi pe parcursul anilor. „Unul dintre cele mai importante criterii este amplasarea cartierului rezidenţial. Proximitatea faţă de locul de muncă, şcoli, zone comerciale, dar şi accesul rapid la infrastructură şi transport public sunt esenţiale pentru majoritatea cumpărătorilor.” În acest context, creşte tot mai mult interesul pentru conceptul de „oraş de 15 minute”.

Un alt factor care influenţează semnificativ decizia este designul ansamblului rezidenţial şi compartimentarea apartamentului. Clienţii caută locuinţe moderne, funcţionale şi bine gândite, care să răspundă nevoilor lor zilnice. Dotările suplimentare, cum ar fi spaţiile verzi, locurile de joacă pentru copii, parcările sau serviciile comerciale disponibile în zona respectivă, sunt factori care diferenţiază proiectele şi atrag cumpărătorii. 

„Un alt aspect foarte important este reputaţia dezvoltatorului. Recomandările primite din partea altor locatari sau a celor care au avut deja experienţa unui proiect finalizat pot juca un rol major în procesul de decizie. La HILS, o treime dintre clienţi ne aleg datorită recomandărilor pozitive venite de la actualii locatari.” 

Calitatea construcţiei rămâne un factor constant de importanţă, adaugă Andrei Ciobotaru. Materialele durabile, finisajele de calitate şi respectarea normelor tehnice sunt esenţiale pentru siguranţa şi confortul locuinţei, ceea ce asigură o valoare pe termen lung pentru investiţie. Clienţii sunt din ce în ce mai conştienţi de importanţa acestor aspecte. 

În final, facilităţile legate de achiziţie, precum opţiunile financiare flexibile (credite, rate direct la dezvoltator), pot face diferenţa, mai ales pentru clienţii care pun un accent deosebit pe accesibilitatea financiară şi pe uşurinţa procesului de cumpărare. 

„În ansamblu, ceea ce s-a schimbat în timp este o accentuare a importanţei locaţiei şi a unui stil de viaţă mai convenabil, cu acces rapid la toate facilităţile necesare. Totodată, oamenii sunt din ce în ce mai interesaţi de integrarea în comunităţi rezidenţiale, aspect care a evoluat odată cu creşterea gradului de confort şi funcţionalitate al apartamentelor moderne”, punctează directorul de dezvoltare al companiei. 

 

Despre 2025 şi 2035

Ionuţ Negoiţă spune că impactul majorării salariilor brute pentru a compensa eliminarea facilităţilor fiscale se va resimţi, fără îndoială, în bugetul companiei, într-un mod semnificativ. „Estimăm că acest impact va fi de aproximativ 5 milioane de euro pentru acest an. Această măsură a fost aleasă pentru a proteja angajaţii HILS Development şi a asigura o echitate salarială, având în vedere eliminarea facilităţilor fiscale din domeniul construcţiilor.”

În ceea ce priveşte efectele asupra preţurilor apartamentelor, este foarte posibil ca aceste schimbări să influenţeze, pe termen lung, costurile de vânzare ale locuinţelor. Totuşi, punctează Ionuţ Negoiţă, este dificil de spus exact când şi cum vor fi resimţite aceste modificări în preţurile finale ale apartamentelor, deoarece depind de evoluţia pieţei şi de alţi factori economici, dar este de aşteptat ca impactul să fie gradual. 

Cât priveşte evoluţia pieţei imobiliare pe termen lung, conform studiului realizat de HILS Development împreună cu 

Imobiliare.ro, în trimestrul 3 al anului 2024 cererea pentru apartamente noi în Bucureşti a crescut cu 30% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior. „Mai mult, interesul pentru pentru apartamente cu preţuri cuprinse între 100.000 şi 150.000 situate în zona Pallady, unde se află momentan cea mai mare concentrare a portofoliului nostru, a crescut cu 94%. Această evoluţie ne face să credem că potenţialul de creştere rămâne ridicat pentru dezvoltatorii competitivi, atenţi la tendinţele şi cerinţele pieţei. Desigur, ca multe sectoare economice, piaţa rezidenţială va întâmpina provocări, însă nevoia de spaţii moderne, transformarea prin sustenabilitate, digitalizare şi inovaţie reprezintă surse de creştere pentru piaţa imobiliară pe termen mediu şi lung”, adaugă Ionuţ Negoiţă. 

Trecând într-un cadru mai punctual, el declară că Estul Capitalei este într-un proces continuu de transformare şi va cunoaşte o dezvoltare accelerată în următorii 5-10 ani. „Această zonă beneficiază deja de proiecte imobiliare ample, precum cele dezvoltate de HILS Development, care reconfigurează foste zone industriale şi le transformă în cartiere moderne, oferind locuitorilor un stil de viaţă echilibrat, cu acces la spaţii verzi, facilităţi comerciale, infrastructură de transport şi zone de recreere.” În următorii 5 ani, Estul Bucureştiului va deveni tot mai atractiv pentru familii şi investitori, datorită extinderii reţelei de transport public, modernizării infrastructurii şi creşterii numărului de servicii disponibile în zonă. Proiectele rezidenţiale vor continua să integreze elemente sustenabile, iar conceptul oraşului de 15 minute va deveni tot mai relevant, oferind locuitorilor acces rapid la tot ceea ce au nevoie pentru un trai confortabil. 

„Pe termen lung, în următorii 10 ani, această parte a oraşului va deveni un pol urban de referinţă, cu centre comerciale şi spaţii de birouri moderne, zone rezidenţiale bine conectate şi un peisaj urban marcat de dezvoltare durabilă. Investiţiile în infrastructură, educaţie şi spaţii publice vor contribui la consolidarea Estului Capitalei ca un nou centru de interes pentru viaţa urbană, în care locuitorii vor putea îmbina armonios dinamismul unui oraş european cu beneficiile unei comunităţi bine structurate”, conchide Ionuţ Negoiţă.    

 

Proiecte în curs de dezvoltare, cu termen de predare faza 1 în 20225 şi 2026

1. HILS Republica

Debut: 2023

Faza 1: recepţie în luna iunie 2025  (2 blocuri, 370 apartamente)

DESCRIERE:  Proiect major de regenerare urbană  de tip mixed use din zona Republica care va cuprinde diverse facilităţi în complex. Suprafaţa finală a proiectului rezidenţial: 180.000 mp

Parcări: subterane şi supraterane

Spaţii verzi: peste 30% din suprafata terenului

Metrou Republica:la 750 de metri

2. HILS Sunrise

Debut: 2023

Faza 1: în construcţie, finzalizare în 2026

DESCRIERE: HILS Sunrise este primul proiect pre-certificat Green Homes din estul Capitalei. 4 blocuri, 704 apartamente, include cafenea, magazin alimentar de proximitate

Parcări: subterane şi supraterane

Spaţii verzi: peste 30% din suprafata terenului

Metrou Anghel Saligny: la 400 de metri

3. HILS Titanium

Debut: 2023

Faza 1: în construcţie, finalizare în primăvara 2026

DESCRIERE:  3 blocuri, 496 apartamente, include cafenea, magazin alimentar de proximitate

Parcări: subterane şi supraterane

Spaţii verzi: peste 30% din suprafata terenului

Metrou Nicolae Teclu la 500 de metri

 

Proiecte finalizate

4. HILS Brauner

Debut: 2021

Finalizat în 2024

DESCRIERE:  8 blocuri, 1.336 apartamente (disponibile spre vânzare cca 300 de locuinţe)

Parcări: 218 subterane şi 1.145 în parcare etajată

Spaţii verzi: 37.249 mp

Metrou Nicolae Teclu: la 500 de metri

5. HILS Pallady

Debut: 2019

Finalizat în 2023

DESCRIERE:  12 blocuri, 1.908 apartamente (disponibile spre vânzare 6 locuinţe), 5.265 mp de spaţii comerciale şi birouri

Parcări: 714 terane şi 1.196 în parcare etajată

Spaţii verzi: 63.000 mp

Metrou Anghel Saligny: la 50 de metri

Proiectul este sold-out

6. HILS Splai

Debut: 2022

Finalizat în 2023

DESCRIERE:  1 bloc, 111 apartamente 

Parcări: 142 

Spaţii verzi: 7.500 mp

Localizare: Cheiul Dâmboviţei 22, la 5 minute cu maşina de Autovit 

Proiectul este sold-out

Urmărește Business Magazin

0 seconds of 1 minute, 7 secondsVolume 0%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
00:00
01:07
01:07
 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.

www.zf.ro
Impactul real al tarifelor preşedintelui Trump: La ce preţ ar putea ajunge un iPhone dacă tarifele rămân în picioare? Costurile urcă de până la 10 ori