Infograficul săptămânii: Strânsa legatură dintre ciocolată şi premiile Nobel
Consumul de ciocolată pare a fi în relaţie directă cu numărul de premii Nobel primite de o ţară anume. Cel puţin aşa crede Franz Messerli de la The New England Journal of Medicine, care a stabilit o corelaţie directă între cantitatea de ciocolată consumată pe cap de locuitor şi numărul de laureaţi Nobel la 10 milioane de persoane.
Elveţia conduce topul - acolo se consumă cea mai mare cantitate de ciocolată din lume şi au fost cei mai mulţi câştigători ai premiului Nobel. Studiul a fost făcut pe 23 de ţări, iar consumul de ciocolată a fost estimat cu ajutorul rapoartelor unor producători din domeniu.
Statele Unite ale Americii, Franţa şi Germania se clasează la mijlocul clasamentului, iar China, Japonia şi Brazilia, pe ultimele locuri. Suedia face excepţie. Cu 6,4 kilograme de ciocolată consumate anual pe cap de locuitor, ţara ar fi trebuit să "producă" 14 premii Nobel, dar în schimb a câştigat 32.Pe de altă parte, datele graficului sunt relevante şi destul de greu de contrazis, iar "doza minimă" este de circa 2 kg de ciocolată pe cap de locuitor. În România consumul este de circa un kilogram pe cap de locuitor.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro