Inovaţie în reciclare

Autor: Ioana Matei Postat la 12 decembrie 2016 581 afişări

Inovaţie în reciclare

Cu ajutorul unei noi instalaţii de reciclare, Saint-Gobain a găsit o modalitate de absorbţie a cantităţii de deşeu reciclat fără perturbarea fluxului de producţie. Instalaţia este o inovaţie care, după implementarea în România, a fost oferită ca exemplu în alte fabrici ale grupului.

Tehnologia de măcinare-reciclare a deşeului de plăci din gips-carton

ELEMENTUL DE NOUTATE:

Cu ajutorul noului sistem de reciclare, fabrica absoarbe cantitatea de deşeu reciclat fără perturbarea fluxului de producţie. Singurul deşeu rezultat în urma reciclării este cel de la carton, pentru care se caută soluţii de valorificare. Până la momentul instalării staţiei de reciclare, atât plăcile din gips- carton uscate (care nu treceau testele de calitate sau bucăţile rezultate în urma acestor teste şi care nu puteau fi reutilizate în alte scopuri), cât şi deşeul umed erau depozitate la gropi de gunoi autorizate. Deşi tehnologia de reciclare este una cunoscută, instalaţia este o inovaţie, potrivit reprezentanţilor Saint-Gobain.

EFECTELE INOVAŢIEI:

Efectele aceste inovaţii se reflectă atât asupra companiei, cât şi a clienţilor. Saint-Gobain rigips şi-a propus eliminarea costurilor de depozitare in house şi la clienţi; şi-a redus costurile de landfilling, a redus impactul asupra mediului şi a prelungit durata de viaţă a carierei.

În acelaşi timp, instalaţia fabricată în România a fost dată exemplu în alte fabrici similare din grupul Saint-Gobain.

DESCRIEREA INOVAŢIEI:

Echipamentul de măcinare a plăcilor a fost cumpărat de la o firmă specializată, iar linia de însilozare, transport, cernere şi dozare a fost concepţia Saint-Gobain România. Realizarea lor a fost dată în sarcina unor furnizori din România. Ideea procesului de inovaţie a plecat atât de la necesitatea îmbunătăţirii condiţiilor de mediu, cât şi pentru reducerea costurilor de depozitare. Structura de lucru este automatizată, înglobată în fluxul tehnologic existent, fără să necesite personal operator suplimentar.

Compania îşi realizează reciclarea în sistem automatizat şi şi-a crescut eficienţa la depozitare – atât prin scăderea spaţiului de depozitare a deşeului în fabrică, precum şi prin scăderea costurilor cu depozitarea la groapa de gunoi. Prin intermediul acestei inovaţii, clienţii îşi recuperează ştraiful de placă livrat ca ambalaj.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.