Bursă: OMV Petrom cumpără 50% din trei proiecte fotovoltaice de 130 MW de la Renovatio

Autor: Liviu Popescu Postat la 07 iunie 2024 31 afişări

Bursă: OMV Petrom cumpără 50% din trei proiecte fotovoltaice de 130 MW de la Renovatio

Compania OMV Petrom (SNP), cel mai mare producător integrat de energie din sud-estul Europei, îşi consolidează parteneriatul cu Renovatio prin achiziţia unui pachet de 50% din trei proiecte fotovoltaice care cumulează 130 MW, potrivit unui raport publicat vineri dimineaţă la Bursa de Valori.

„Proiectele pentru reducerea amprentei de carbon, a noastră si a clienţilor noştri, sunt o componentă centrală a strategiei noastre. Circa o treime din investiţiile de 11 miliarde de euro până în 2030 vor fi alocate proiectelor cu conţinut redus şi zero de carbon”, spune Christina Verchere, CEO OMV Petrom.

Compania menţionează că această tranzacţie vine în completarea celei anunţate la începutul acestui an pentru achiziţia unui pachet de 50% din acţiunile Electrocentrale Borzeşti, care deţine proiecte din surse regenerabile cu o capacitate de aproximativ 1 GW.

Finalizarea tranzacţiilor este prognozată să aibă loc în a doua parte a anului 2024, după îndeplinirea anumitor condiţii.

Părţile au decis să nu facă publică valoarea achiziţiei.

Aceste noi proiecte au deja asigurat accesul la reţeaua naţională de transport a energiei electrice.

“Ne bucurăm să avem alături Renovatio, care are o expertiză extinsă în proiecte de energie regenerabilă. Parteneriatele sunt foarte importante pentru accelerarea tranziţiei energetice: combinând punctele noastre forte, creăm un impact mai mare per total şi contribuim la schimbarea către un mediu mai curat”, spune Franck Neel, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru Gaze şi Electricitate.

Renovatio activează pe aproape toate segmentele din domeniul energiei, de la faza de dezvoltare şi proiectare a investiţiilor în producţie până la zona de furnizare, eficienţă energetică sau stocare, fiind de asemenea cel mai puternic jucător pe zona de mobilitate electrică. Renovatio nu acţionează ca un grup consolidat, acest „brand“ fiind regăsit în mai multe domenii de activitate, toate legate de sectorul ener­getic. Printre companiile care sunt sub umbrela Renovatio se numără Renovatio Mobility, Renovatio Asset Management, RNV Infra­struc­ture, Electrocentrale Borzeşti sau Renovatio Trading

„Suntem încântaţi să extindem parteneriatul nostru cu OMV Petrom, ţintind împreună către tranziţia energetică şi către o economie sustenabilă bazată pe inovaţie şi tehnologii prietenoase cu mediul. Energia verde pe care o vom produce în cadrul proiectelor din portofoliul nostru comun este un pas esenţial în direcţia unui viitor aliniat cu obiectivele de mediu globale”, spune Aurel Arion CEO Renovatio.

Proiectele vor fi dezvoltate, construite şi operate în parteneriat cu Renovatio. Astfel, cei doi parteneri vor deţine o capacitate comună totală instalată de peste 1,1 GW până in 2030.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
proiecte,
omv petrom,
petrom,
bursa,
cumparare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.