Câţi bani au pe mână cei mai mari administratori de fonduri mutuale din România. Industria se apropie de maximul din 2021 pe active

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 11 iulie 2024 31 afişări

Câţi bani au pe mână cei mai mari administratori de fonduri mutuale din România. Industria se apropie de maximul din 2021 pe active

Cei mai mari patru manageri de investiţii prezenţi pe piaţa locală aveau împreună active în valoare de 19,3 miliarde de lei la finele lunii mai, peste 80% din totalul la nivelul industriei, arată cele mai recente date ale Asociaţiei Administratorilor de Fonduri din România (AAF).

Întreaga piaţă de asset management ajunge la active de 23,7 mld. lei, aproape de maximul de aproximativ 26 mld. lei înregistrat în urmă cu trei ani. Pe primul loc se află BRD AM, cu active de circa 5 mld. lei care se traduc printr-o cotă de piaţă de 21%.

Urmează Raiffeisen AM, cu active de 4,8 mld. lei şi 20,4% din piaţă, iar podiumul este completat de Erste AM, care a coborât de pe locul întâi la finele lunii mai de anul trecut. În acest caz, activele şi cota ating 4,7 mld. lei, respectiv 20%.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.